test
Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Fókuszban a fejlesztés központú talent management

A talent menedzsment fókuszában ma újra a fejlesztés áll, az Európai Unió megtiltja a tengeren érkező olajimportot, és egy botrányos Bajnokok Ligája döntő… jövő heti cikkeinkből.

Fejlesztés központú talent management

Ki ne emlékezne még arra a korra, amikor a cégek leginkább arra voltak büszkék, hogy kiválasztási rendszerük olyan jól működik és olyan jó feltételeket biztosítanak munkavállalóik számára, hogy azok nagyon hosszú távon, akár örökre is a vállalat keretein belül maradnak. A legtöbb 20-25 évvel ezelőtt sikeres multi cég szlogenje volt, hogy „találjunk helyet a szervezeten belül” a már nálunk lévő kollégáknak még akkor is, ha egy adott pozícióban teljes kudarc volt a teljesítménye. A „development focused” talent management ezen formája gondolhatnánk szinte teljesen eltűnt a láthatárról, hiszen a mai kiélezett versenykörülmények között erre már nincsen lehetőség. De tévedünk, ha ezt hisszük. Megfelelő átalakulással ez a talent management metodológia manapság is sikeresen alkalmazható.

Majd dolgozom, ha boldog vagyok

A mai modern HR legnagyobb kihívása a talent management kialakítása, átalakítása és fejlesztése. Bármilyen szintű és lokációjú szakmai beszélgetésben előbb vagy utóbb előkerül ez a téma, és eljutottak a legjobb HR szakemberek is oda, hogy ezt egyedül vagy céges belső HR erőforrásból biztosan nem fogják sikeresen kezelni. Elindult hát a stratégiai gondolkodás, melynek középpontjában a munkaerő céghez történő bevonzása és a kulcsemberek megtartása áll. De ahogy halad előre a stratégiai munkafolyamat, az okos szakemberek ráébrednek, hogy ez már komplex kérdéskör, mely több szakterület együttes alkalmazását igényli. Ráadásul a talent management kihívásai nem megoldhatók magas szintű idol management felépítése nélkül. És ez végképp az a pont, ahol a mai modern HR is komolyan megakadt.

Késleltetett embargó

Az Európai Unió döntése, miszerint az év végéig megtiltja a tengeren érkező orosz olajimportot, csökkentheti Moszkva lehetőségeit az ukrajnai invázió finanszírozására. Az embargó az Oroszországból érkező olajimport nagy részére vonatkozik, de eltarthat egy ideig, amíg Oroszország valóban megérzi annak hatását.

Káosz a Bajnokok Ligája döntőjén

A Liverpool – Real Madrid döntő előtti paprikaspray, kerítésen való átgázolás és sérülések után a francia kormányt sok kritika éri azzal kapcsolatban, hogy rendben kezelte-e az eseményt.