Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Fókuszban a prémium és tömeg stratégiai trendek

A gazdagok, akik nem költik a pénzüket, interjútechnikák a Post-Covid időszakban egy tapasztalt fejvadásztól, áremelések, és egy golfikon látványos bukása…

Prémium és tömeg stratégiai trendek

Annyi írás született már stratégiai szinten a prémiumról és a tömegről, valamint ezek fizetőképességéről. Komoly elemzések találhatók viselkedésükről, vásárlási szokásaikról, azok változásáról. Arra is külön hangsúlyt fektetnek a szakértők, hogy mi történik ezzel a két ellentétes pólusú vásárlói csoporttal a válság idején, és nyilván külön téma most a vírusválság időszakában. De minden írás arról beszél, hogy tulajdonképpen le vannak osztva a helyek, és el kell fogadnia mindenkinek, hogy épp aktuálisan a prémiumhoz vagy a tömeghez tartozik. Bár azt tudjuk, hogy attól, ha valakinek sok pénze van még egyáltalán nem biztos, hogy prémium vásárlóként lép fel, de már erről is kevesebbet tud olvasni az ember. Arról aztán végképp nehéz információt találni, hogy mi van akkor, ha egy jövedelmében, fizetőképességében alacsony pozícióba rangsorolt háztartás, emberek akarnak a prémium világhoz tartozni, hiszen vásárlói attitűdjük a prémium, azonban nincs arra pénzük, hogy ezt az igényüket ki is éljék!

Áremelések 2022

A Világbank nemrég tette közzé az árupiaci kilátásokról szóló jelentését, amelyben részletezi, hogy a világméretű események milyen hatással lesznek számos iparágra az elkövetkező hónapokban és években. Az áremelkedések fő mozgatórugója a világjárvány volt, de ez mára áttevődött az ukrajnai orosz invázióra. A háború hatása elsősorban két árucikkre lesz kiemelt hatással: az energiára és a búzára.

Interjútechnikák a Covid utáni időszakban

A világjárvány sok mindent elvett tőlünk, de az egyik áldása a videóhívások és -interjúk előtérbe kerülése volt. Bevezettem azt a politikát, hogy az első körös interjút mindig videón keresztül bonyolítom le még akkor is, ha mostanában már többnyire az irodában dolgozom. Ennek az a fő előnye, hogy ez sokkal időhatékonyabb minden érintett számára. Ha egy jelöltnek az Ön irodájába kell utaznia – gyakran a jelenlegi munkáját megszakítva -, az nagy megterhelés. Az pedig rendkívül kellemetlen, ha már az interjú első néhány percében rájön, hogy a jelölt nem megfelelő, de legalább a videóinterjú esetében a pályázó nem vett ki szabadságot a munkából, és nem kellett utaznia.

Mickelson bukása

Éppen egy évvel ezelőttre tehetjük Phil Mickelson látványos karrier-reneszánszát. Sikerült elhódítania a PGA Championships-et, amivel ő lett a golf történetének legidősebb bajnoka. Még ha végül ez is maradt az utolsó major, amit valaha is megnyert, a rajongók abban a pillanatban tudták, hogy valami különlegesnek lehetnek tanúi. Mindössze egy évvel később viszont Mickelson élete felborult, és ő lett a golf egyik legellentmondásosabb játékosa. Hogyan történhetett ez?