Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Culture

KezdőlapCulture

ICONS: Sofia Coppola

Elvis Presley történetét már rengetegszer elmesélték. Sofia Coppola Velencében az exfeleség szemszögéből készítette el és mutatta be a Priscilla című filmet, amit nagy siker övezett a filmfesztiválon.

Barbie: A játékóriás nagyot robbantott Hollywoodban

Az 1,4 milliárd dolláros bevétel küszöbén áll a Barbie, ami máris a Warner Bros. legikonikusabb filmsikereit is felülmúlta, és talán megközelíti a hőn áhított 2 milliárd dolláros határt.

Feliratkozás.

Adja meg email címét, hogy hamarabb értesüljön a DECISION cikkeiről!

MUST-SEE: Őszi filmpremierek

Idén egyértelműen a Barbie és az Oppenheimer kapta a legnagyobb figyelmet, azonban 2023 ősze is tartogat még számos meglepetést.

ICONS: Cindy Sherman

Napjaink egyik legjelentősebb kortárs amerikai művészeként számon tartott Cindy Sherman új művei szeptember 16-ig látható a zürichi Hauser & Wirth galériában.

ICONS: Stella McCartney

A Stella McCartney nevével fémjelzett márka 2001-es elindítása óta olyan luxusruházatokat készít, amelyek a modern nőiességet ünneplik, miközben mellőzi a bőrt, a tollat és a szőrmét.

Olimpiai előtt: A párizsi irodalmi örökség megőrzése

A Szajna partján álló szabadtéri könyvesboltok régóta fontos helyet foglalnak el Párizsban. A 2024-es nyári olimpiai játékok azonban árnyékot vetett a szeretett bouquinistes-okra.

ICONS: Cillian Murphy

Jövőre sem maradunk ír alakítás nélkül az Oscar díjátadáson: annyi emlékezetes alakítás után Cillian Murphy nagy valószínűséggel ott lesz a legjobb színészek jelöltjei között... végre!

Yes Chef!

A mackó nagysikerű első évada után júniusban megérkezett az ínycsiklandó második „fogás” is. A gasztronómia és a film világának összekapcsolása azonban semmiképp nem újkeletű.

Írósztrájk: Újraindított tárgyalások

A nagy szórakoztatóipari stúdiók és a több ezer sztrájkoló író úgy döntött, hogy három hónapos patthelyzet után újra tárgyalóasztalhoz ülnek.

MUST-SEE: Kiállításajánló

A modern és kortárs művészet mindig tökéletes lehetőség arra, ha ki szeretnénk szélesíteni látókörünket, megkérdőjelezni nyitottságunkat és előítéleteinket, vagy ha csak új ötletekre és kreatív megközelítésekre vágyunk.

Színészsztrájk: késleltetett filmek

A hollywoodi stúdiók a színészek szakszervezete által vezetett sztrájk okozta kihívásokkal küzdenek, aminek következtében több nagy költségvetésű film is kikerült az idei bemutató naptárból.

„Barbenheimer”: a járvány hivatalosan is véget ért a mozikban

A “Barbenheimer” egyértelmű üzenetet küldött: a kultúra uralásához a filmkészítőknek valami frisset, innovatívat kell nyújtaniuk, és el kell távolodniuk a megkopott folytatásoktól és franchise-októl.

Friss.

top.