Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Lessons

Orvosi üzleti modelltrendek, 3. rész: Sürgősségi ellátás

A sürgősségi ellátási klinikák a normál kórházak sürgősségi ellátásának alternatívái. Ezek kitöltik a hézagot a háziorvos felkeresése és egy átlag kórház sürgősségi osztályán való ellátás között.

Orvosi üzleti modelltrendek, 2. rész: Executive orvoslás

Az emberek hajlandók többet fizetni azért, hogy egy kibővített egészségügyi szolgáltatást kapjanak. Ez a tendencia már a rövid távú gondozást megelőző ellátásra is egyre inkább jellemző.

Feliratkozás.

Adja meg email címét, hogy hamarabb értesüljön a DECISION cikkeiről!

Orvosi üzleti modelltrendek, 1. rész: A „concierge szolgálat” felemelkedése

Noha az amerikai egészségügyi rendszernek sok hibája van, senki sem vitathatja, hogy nem innovatív. Ennek egy része az amerikaiak egészségügyi ellátásra fordított hatalmas összegéhez kapcsolódik.

A STAGE Update: Johnson & Johnson

A cég az elmúlt években egydózisú vakcinája kapcsán került leginkább fókuszba, ám maradtak a változatos portfóliónál, hiszen tisztában vannak vele, hogy egyetlen piacra támaszkodni hosszú távon nem kifizetődő.

A P-érték, és ami mögötte van

A statisztikai adatok segítenek abban, hogy jobb döntéseket hozzunk, de akár tudományos felfedezésekhez is hasznosak lehetnek. A Brexit, majd Trump megválasztása azonban megrengette a közvélemény statisztikába vetett hitét.

Az Entitled generáció

Az Entitled generáció nem segítséget, hanem elsősorban támogatást és tiszteletet, elismerést akar egy nehéz, kemény döntésekkel teli élet utolsó szakaszához.

Mennyire vagy W.E.I.R.D.?

Az üzleti pszichológia évtizedek óta küzdött a nagyobb relevanciáért, azonban minden erőfeszítés ellenére az ágazatot továbbra is ugyanaz a probléma sújtja: a W.E.I.R.D.

Lefordított pszichológia, 2. rész: Miért számít a szándék?

A szándékos károkozás jobban fáj, mint a nem szándékos. De vajon hogyan vonatkozik ez az irodai környezetre?

Lefordított pszichológia, 1. rész: Harlow, a biztonság és a majmok

Új sorozatunkban a pszichológiai alapkutatás felé fordulunk, és lefordítjuk azt az üzleti világra. A mai írás tárgya Harry Harlow munkássága, aki rhesus majmokat vizsgált.

Schröder és Ikarusz: Lecke az NBA Szabad Ügynökségről

Nem minden NBA játékos vágya a szupercsapatba kerülés. Miközben a legjobb játékosok az örökségükért aggódnak, az alsóbb szinteken játszók egyéb kiváltságokat kapnak. Egyikük Dennis Schröder.

A rozsda lerázása, avagy újraszocializálódás COVID után

Rájöttem valami fontosra: teljesen kijöttem a kézfogás gyakorlatából. És ez elgondolkodtatott: vajon milyen egyéb szociális készségeim rozsdásodtak még be?

A csalók soha nem veszítenek – Válságkezelési leckék egy amerikai sportbotrányból, 4. rész

Bár az MLB elnéző büntetése megkérdőjelezte a Liga hitelességét, sokan hitték, hogy az amerikai közvélemény végül majd túllép az eseten. Nem pontosan így történt...

Friss.

Videójátékok és a metaverse

Az internet jövője, ahogyan Tim Sweeney, az Epic Games vezérigazgatója látja...

Tiszta kép – Az emberek új normája és a munkaerőpiaci emberi kapcsolatok, 1.rész

A proaktív menedzserek egyre inkább azon a véleményen vannak, hogy meg kell tanulni együtt élnünk a COVID-19 vírussal. Érthető az elvárás, de mégis mit jelent ez az üzleti életben?

Harder Better Stronger: a Wall Street a filmvásznon

A tőzsde világa mondhatnánk izgalmas, de sokszor egyenesen kegyetlen. Hollywood számos alkalommal látott el minket érdekesebbnél érdekesebb antihősökkel a Wall Street-ről, közülük mutatunk most be néhányat.

Párizsba Porschéval menjünk! – A sportban alkalmazott komplex mentális mentoring

A komplex mentális mentoring ma még korlátozott mértékben érhető el a nemzetközi sportvilágban. Viszont ahol alkalmazzák, ott nagyon komoly eredményekkel bizonyít.

Marvel, hibrid office és a jövő munkavállalója

Marvel dominancia a moziban, jóslat a jövő munkájáról, “on-site”: a nap lazításra - Három történet, amit ezen a héten követünk.

top.