Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Lessons

Kínai aggodalmak (2. rész): Navigálás Kína bizalmi válságában

A jelenlegi krízis kiemelkedik sajátos hazai eredete és az eszkalációhoz hozzájáruló politikai döntései miatt.

Kínai aggodalmak (1. rész): A kínai gazdaság küzdelme ma

Kína kilábalt ugyan a Covid miatti lezárások okozta problémákból, és a gazdaság az újbóli fellendülésre készült, a várt növekedés azonban elmaradt, sőt még romlott is a helyzet.

Feliratkozás.

Adja meg email címét, hogy hamarabb értesüljön a DECISION cikkeiről!

Csapatkohézió: Az űrhajós tanulmányok tanulságai

Az űrutazás rendkívüli vállalkozás, amely a lehető legnagyobb együttműködést és koordinációt igényli az űrhajósok között. Milyen tanulságokat vonhatnak le a vállalkozások az asztronautákon végzett tanulmányokból?

Amit a világjárvány nem változtatott meg (2. rész): A korengedményes nyugdíjazás mítoszának felszámolása

Amikor a COVID-19 lecsapott, az elemzők az idősebb munkavállalók munkaerőpiacról való távozásával a korai nyugdíjazások tömeges hullámára számítottak.

Amit a világjárvány nem változtatott meg (1. rész): „Női leszakadás”

A pandémia korai szakaszában a nők aránytalanul nagy hányadban voltak érintettek, és jelentős munkahelyvesztéssel kellett szembenézniük.

A nagy felmondás vége? (2. rész)

A magas és alacsony jövedelmű munkavállalók közötti kereseti különbség, amely négy évtizeden át egyre csak nőtt, az években elkezdett újra csökkenni.

A nagy felmondás vége? (1. rész)

Az amerikai felmondási hullám lecsengőben van, az általános arány meredeken csökken és csak kevéssel haladja meg a járvány előtti szintet.

A július 4. üzleti története: A hazafiság és a fogyasztás ünneplése

Július 4-e, közismertebb nevén a Függetlenség napja, az Egyesült Államokban jelentős ünnep, amely az ország Nagy-Britanniától való függetlenségének 1776-os kikiáltására emlékezik.

A dollár és az euró kapcsolata a nagy recesszió után

A 2008-as pénzügyi válság utóhatásának egyik jelentős aspektusa az Egyesült Államok dollárja (USD) és az euró (EUR) közötti dinamikus kapcsolat volt.

A globalizáció kihívásai és újraértékelése (2. rész): Ígéretek és buktatók

A Szovjetunió összeomlását követően a globalizáció a gazdasági fejlődés uralkodó paradigmájává vált. A piacok összekapcsolódása és a kereskedelem liberalizációja jólétet és fejlődést ígért.

A globalizáció kihívásai és újraértékelése (1. rész): Számvetés a globális gazdaság számára

A COVID-19 és annak messzemenő következményei a globális gazdaság és a globalizáció alapjául szolgáló feltételezések újraértékelésére késztettek.

FORTUNE 500: A munkavállalói lojalitás változó dinamikája

Az üzleti siker egyik legalapvetőbb sarokköve a dolgozói lojalitás, és a Fortune 500-ra felkerülő vállalatok már régóta ehhez a felfogáshoz tartják magukat.

Friss.

top.