Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Lessons

Mélyreható merülés a „Nemzetközi Másnaposság Napjába”

A szilveszter számottevő gazdasági és üzleti jelentőséggel bír, amely jóval túlmutat magán a bulis, tűzijátékkal megtűzdelt éjszakán.

TOP 10 cikkek 2023: #1 A globalizáció kihívásai és újraértékelése (2. rész): Ígéretek és buktatók

A Szovjetunió összeomlását követően a globalizáció a gazdasági fejlődés uralkodó paradigmájává vált. A piacok összekapcsolódása és a kereskedelem liberalizációja jólétet és fejlődést ígért.

Feliratkozás.

Adja meg email címét, hogy hamarabb értesüljön a DECISION cikkeiről!

TOP 10 cikkek 2023: #6 A népességfogyás gazdasági hatásai

A népesség csökkenésének számos oka van, például az alacsony termékenységi ráta, a lakosság elöregedése vagy éppen a kivándorlás. Nézzük meg most a népességfogyás nemzetgazdaságra gyakorolt hatásait!

TOP 10 cikkek 2023: #10 Visszatekintés a nagy recesszióra: A pénzügyi válság okai és hatásai (2. rész)

A 2008-as pénzügyi válságot több tényező együttesen okozta, többek között a másodlagos jelzáloghitelek; a pénzügyi derivatívák, valamint a szabályozás és felügyelet hiánya e gyakorlatok tekintetében.

ASML: A félvezető forradalom motorja

A globális technológia bonyolult világában a félvezetőipar kulcsszerepet játszik. Ebben az ágazatban található az ASML Holding, amely arcelmúlt években a nemzetközi technológiai ellátási lánc szerves részévé vált.

Hogyan feszegetik a vállalkozások az árképzés határait?

A Harvard Business School a világjárvány óta jelentős változást figyelt meg a vállalkozások árképzési stratégiáiban, amelyet az ellátási láncok megszakadása és a fogyasztói magatartás változása idézett elő.

Enter: Úttörő szerep a fenntartható és személyre szabott építészetben

A 2020-ban alapított berlini vállalat azzal a küldetéssel indult, hogy a fenntartható és személyre szabott építészetet mindenki számára elérhetővé tegye.

Black Friday: Érdekel még valakit?

Az amerikai fogyasztói társadalom egykori védjegye, a Black Friday számottevő átalakuláson ment keresztül az elmúlt években, elvesztette eredeti lelkesedésének egy részét, de megőrizte kulturális jelentőségét.

A hálaadási roham: Pillanatkép az amerikai utazási iparágról

A hálaadás alkalmával minden évben amerikaiak milliói indulnak útnak keresztül-kasul bejárva az országot, ami az utazási ágazat számára egyedülálló lehetőségeket, de ugyanakkor kihívásokat is jelent.

A 30 éves “elefánt”

A világjárvány óta a lakásárak három év alatt közel 40%-kal emelkedtek, miközben a meghirdetett ingatlanok mintegy 20%-kal csökkentek.

MyMuesli: Egy tál gabonapehely, avagy a táplálkozás személyre szabása

Egy festői német kisvárosból indult el három barát egy olyan „utazásra”, amely újradefiniálta az asztalokon a reggeliket Európa-szerte.

BlaBlaCar: Az innováció és a közösségépítés útja

Franciaország nyüzsgő technológiai színterének szívében egy cég jelent meg, nemcsak mint vállalkozás, hanem az innováció és a közösségi szellem jelzőfénye.

Friss.

top.