Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Lessons

Az Entitled generáció

Az Entitled generáció nem segítséget, hanem elsősorban támogatást és tiszteletet, elismerést akar egy nehéz, kemény döntésekkel teli élet utolsó szakaszához.

Mennyire vagy W.E.I.R.D.?

Az üzleti pszichológia évtizedek óta küzdött a nagyobb relevanciáért, azonban minden erőfeszítés ellenére az ágazatot továbbra is ugyanaz a probléma sújtja: a W.E.I.R.D.

Feliratkozás.

Adja meg email címét, hogy hamarabb értesüljön a DECISION cikkeiről!

Lefordított pszichológia, 2. rész: Miért számít a szándék?

A szándékos károkozás jobban fáj, mint a nem szándékos. De vajon hogyan vonatkozik ez az irodai környezetre?

Lefordított pszichológia, 1. rész: Harlow, a biztonság és a majmok

Új sorozatunkban a pszichológiai alapkutatás felé fordulunk, és lefordítjuk azt az üzleti világra. A mai írás tárgya Harry Harlow munkássága, aki rhesus majmokat vizsgált.

Schröder és Ikarusz: Lecke az NBA Szabad Ügynökségről

Nem minden NBA játékos vágya a szupercsapatba kerülés. Miközben a legjobb játékosok az örökségükért aggódnak, az alsóbb szinteken játszók egyéb kiváltságokat kapnak. Egyikük Dennis Schröder.

A rozsda lerázása, avagy újraszocializálódás COVID után

Rájöttem valami fontosra: teljesen kijöttem a kézfogás gyakorlatából. És ez elgondolkodtatott: vajon milyen egyéb szociális készségeim rozsdásodtak még be?

A csalók soha nem veszítenek – Válságkezelési leckék egy amerikai sportbotrányból, 4. rész

Bár az MLB elnéző büntetése megkérdőjelezte a Liga hitelességét, sokan hitték, hogy az amerikai közvélemény végül majd túllép az eseten. Nem pontosan így történt...

A csalók soha nem veszítenek – Válságkezelési leckék egy amerikai sportbotrányból, 3. rész

Az Astros története jó példa arra, hogyan alázza meg magát egy multimilliárdos üzlet. A Liga által kiszabott büntetés ugyanis meglehetősen elnézőre sikeredett.

A csalók soha nem veszítenek – Válságkezelési leckék egy amerikai sportbotrányból, 2. rész

A baseball legalapvetőbb jelzése az elkapó és a dobó közötti jelzés. Ez a pszichológiai játék a mérkőzés messze legérdekesebb része.

A csalók soha nem veszítenek – Válságkezelési leckék egy amerikai sportbotrányból, 1. rész

Az egykoron 1,8 milliárd dollárt érő, kegyvesztett Houston Astros története számos tanulságot rejt valamennyi üzletember számára.

A helyi vállalkozások fájó pontja

A cégtulajdonosok számára szinte egyértelmű, hogy azért indítanak útjára egy vállalkozást, mert naggyá szeretnének válni. Ezt a hozzáállást változtatta meg most drasztikusan a COVID-19.

STAGE: American Airlines

Ezen a héten az American Airlines-t, az Egyesült Államok legnagyobb légitársaságát, illetve a nemzeti légiközlekedési iparág meghatározó szereplőjét vizsgáljuk meg.

Friss.

A legfontosabb menedzser tulajdonságok 2021-22 / 5. helyezett: Magabiztosság

A COVID-19 drasztikusan rendezte át az üzleti környezetet, és el lehet mondani, hogy a sikeres menedzser tulajdonságok most még fontosabbak, mint valaha voltak.

A P-érték, és ami mögötte van

A statisztikai adatok segítenek abban, hogy jobb döntéseket hozzunk, de akár tudományos felfedezésekhez is hasznosak lehetnek. A Brexit, majd Trump megválasztása azonban megrengette a közvélemény statisztikába vetett hitét.

Amikor a bolha aranyat ér – A tanácsadói tevékenység előretörése az alkatrészgyártás piacán

A nemzetközi szintű válságok minden esetben dinamizálják a tanácsadói tevékenységek piacát. Ez a folyamat ma már a legkisebb elemek, az alkatrészek gyártását sem kerülheti el.

Túl a halálon, túl önmagadon

A halál és a világjárvány mindannyiunkat másként érint. Reakcióink nemcsak személyiségünkből és tapasztalatainkból fakadnak, hanem azokból a kultúrákból is, amelyekben felnőttünk.

Az Entitled generáció

Az Entitled generáció nem segítséget, hanem elsősorban támogatást és tiszteletet, elismerést akar egy nehéz, kemény döntésekkel teli élet utolsó szakaszához.

top.