Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Sport

Kezdőlap Sport

TOP 10 cikkek 2021: #2

STEP UP! - Mentális felkészítés a csapatsportban a magasabb szintű küzdelmekre, 3. epizód: „Team-oriented” személyiségtípusok a magasabb ligában

TOP 10 cikkek 2021: #6

A 2008-as válság óta egyértelmű, hogy minden piacon léteznie kell “tömeg” és “prémium” terméknek, szolgáltatásnak. Lehet-e kivétel ez alól a labdarúgás?

Feliratkozás.

Adja meg email címét, hogy hamarabb értesüljön a DECISION cikkeiről!

TOP 10 cikkek 2021: #7

Sport és stigma

Mit tanulhatnak a cégvezetők a főiskolai futball edzői cirkuszából?

Ha egyetlen szóval kellene jellemeznem az amerikai egyetemi futballvilágát, azt mondanám, hogy "izgalmas". Ha ugyanezt kellene tennem a mögötte álló üzlettel, azt mondanám, hogy "bizarr".

Lefordított pszichológia: A sportpszichológusokkal szembeni attitűdök, 2. rész

Míg a női sportolókat inkább a kommunikáció, és a negatív érzelmek kezelése érdekli, a férfi társaikat jobban foglalkoztatják azok a lehetőségek, amelyek az edzésen elért eredményeik versenyen való megismétlésével kapcsolatosak.

Lefordított pszichológia: A sportpszichológusokkal szembeni attitűdök, 1. rész

Noha a sportpszichológia mondhatni slágertémának számít, meglepően kevés szakmailag lektorált munkát találunk róla.

Az esélytelenek

Talán a Braves volt a történelem egyik legesélytelenebb baseball csapata, aki valaha is megnyerte a World Series-t. A történetük mégsem egy hagyományos Hamupipőke sztori.

Sport és stigma

Annak ellenére, hogy a sportpszichológia előtérbe került, meglepően kevés szakértői értékelés készült annak az élsportolókra gyakorolt hatásáról. A kérdés tanulmányozásának hiánya többek között a sportolók heves ellenállása.

STEP UP! – Mentális felkészítés a csapatsportban a magasabb szintű küzdelmekre, 4. epizód: A kontroll

Az edzőnek az első periódus végén objektíven kell értékelnie a teljesítményt, ami talán a legnehezebb kihívás egy újonc csapat esetében.

STEP UP! – Mentális felkészítés a csapatsportban a magasabb szintű küzdelmekre, 3. epizód: „Team-oriented” személyiségtípusok a magasabb ligában

A rutin, a megszokott elemek és az ismert környezet az alapvető sikerkritériumai a "Team-oriented" típusú játékosoknak. Márpedig ezek közül egyik sem adott egy új bajnokságban.

STEP UP! – Mentális felkészítés a csapatsportban a magasabb szintű küzdelmekre, 2. epizód: „Self-oriented” személyiségtípusok a magasabb ligában

Mivel a "self-oriented” sportolók számára az imázs rendkívül fontos, azt gondolnánk, hogy problémamentesen veszik az akadályt. Sajnos ez nem minden esetben igaz.

STEP UP! – Mentális felkészítés a csapatsportban a magasabb szintű küzdelmekre, 1. epizód: Alapok

Elérkeztünk ez első ellenőrzőponthoz, amikor számot kell vetni, hol is tartanak a csapatok. Mindez hatványozottan igaz azokra is, akik az adott bajnokságban egy szinttel feljebb kerültek.

Friss.

Videójátékok és a metaverse

Az internet jövője, ahogyan Tim Sweeney, az Epic Games vezérigazgatója látja...

Tiszta kép – Az emberek új normája és a munkaerőpiaci emberi kapcsolatok, 1.rész

A proaktív menedzserek egyre inkább azon a véleményen vannak, hogy meg kell tanulni együtt élnünk a COVID-19 vírussal. Érthető az elvárás, de mégis mit jelent ez az üzleti életben?

Harder Better Stronger: a Wall Street a filmvásznon

A tőzsde világa mondhatnánk izgalmas, de sokszor egyenesen kegyetlen. Hollywood számos alkalommal látott el minket érdekesebbnél érdekesebb antihősökkel a Wall Street-ről, közülük mutatunk most be néhányat.

Párizsba Porschéval menjünk! – A sportban alkalmazott komplex mentális mentoring

A komplex mentális mentoring ma még korlátozott mértékben érhető el a nemzetközi sportvilágban. Viszont ahol alkalmazzák, ott nagyon komoly eredményekkel bizonyít.

Marvel, hibrid office és a jövő munkavállalója

Marvel dominancia a moziban, jóslat a jövő munkájáról, “on-site”: a nap lazításra - Három történet, amit ezen a héten követünk.

top.