Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Trending

Első számú problémáink

Franciaország, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság is kétes hírnevet szerzett az oltásellenes mozgalmak miatt, amik bár egyeseknek meglepetést jelenthetnek, az ügy mégsem nevezhető újkeletűnek.

A COVID kifogás

Minap egy cég tévedésből duplán számlázott az előző időszakra. Mondhatjuk persze, hogy bárki hibázhat, de érdekes módon az ügyfélszolgálat mégsem volt valami segítőkész.

Feliratkozás.

Adja meg email címét, hogy hamarabb értesüljön a DECISION cikkeiről!

Munkának élni vagy munkából élni, 4. rész: Az igényes kínálat

Az amerikaiak csaknem fele felmondana a jelenlegi munkahelyéről és azonnal új állást keresne, ha újra teljes munkaidőben kellene az irodában dolgoznia.

Munkának élni vagy munkából élni, 3. rész: A COVID gát

Sokan gondolták úgy, hogy az újra megnyitott munkaerőpiac enyhíthet a munkaerőhiány néhány legfájdalmasabb aspektusán, ám ehelyett a válság valójában csak súlyosbította a helyzetet.

Az automatizálás evolúciója egy túlkeresleti piacon

A vírushelyzetnek köszönhetően felgyorsult az automatizálás jelentősége, hiszen a kiszámítható, stabil üzletmenet ma már nem működik ennek a szakmának a megfelelő szintű alkalmazása nélkül.

Munkának élni vagy munkából élni, 2. rész: Soha ne menj vissza!

Az alkalmazottak 66%-a véli úgy, hogy az újranyitás után a munkáltatóknak rugalmasabbnak kell lenniük abban a tekintetben, hogy megköveteljék az alkalmazottaktól a rendszeres irodai jelenlétet.

Munkának élni vagy munkából élni, 1. rész: Munkaerőhiány

Új sorozatunk a különböző területek és ágazatok közötti változásokat vizsgálja, és bemutatja, hogy az emberek világszerte hogyan értékelik újra a meglévő munka és magánélet egyensúlyát.

Mentor és Tokió!

A Mentors & Partners Group-ról kevesebben tudják, hogy a cég mentoring megoldásait a sport és az oktatás területén is egyre többen alkalmazzák. Legutóbb Tokióban támogattak történelmi sikereik elérésében egyéni sportolókat és csapatokat egyaránt.

Innováció és technológiai fejlődés az építőiparban avagy a Windt Technologies esete a Tarrasch07-tel

Az építőipar jelentősen átalakult az elmúlt másfél évben. A COVID-19 nem hozott felszínre ismeretlen kihívásokat, viszont a már évek óta a piacon tapasztalható problémákat felerősítette.

Ébresztést kérek! (2. rész)

Nidermayer Gergőt, az ENDORIENCE és az EKI Creative frontemberét szólaltattuk meg a POS-üzletág átalakulásáról és prémiummá válásáról a COVID-19 válság után.

Ébresztést kérek! (1. rész)

Nidermayer Gergőt, az ENDORIENCE és az EKI Creative frontemberét szólaltattuk meg a POS-üzletág átalakulásáról és prémiummá válásáról a COVID-19 válság után.

A hullám, ami elsodor

A jó üzletember el tudja adni magát. Minél intenzívebbek a nagyvilág történései, annál egyszerűbb ezt megtenni az okosnak nevezett menedzserek részéről.

Friss.

A legfontosabb menedzser tulajdonságok 2021-22 / 5. helyezett: Magabiztosság

A COVID-19 drasztikusan rendezte át az üzleti környezetet, és el lehet mondani, hogy a sikeres menedzser tulajdonságok most még fontosabbak, mint valaha voltak.

A P-érték, és ami mögötte van

A statisztikai adatok segítenek abban, hogy jobb döntéseket hozzunk, de akár tudományos felfedezésekhez is hasznosak lehetnek. A Brexit, majd Trump megválasztása azonban megrengette a közvélemény statisztikába vetett hitét.

Amikor a bolha aranyat ér – A tanácsadói tevékenység előretörése az alkatrészgyártás piacán

A nemzetközi szintű válságok minden esetben dinamizálják a tanácsadói tevékenységek piacát. Ez a folyamat ma már a legkisebb elemek, az alkatrészek gyártását sem kerülheti el.

Túl a halálon, túl önmagadon

A halál és a világjárvány mindannyiunkat másként érint. Reakcióink nemcsak személyiségünkből és tapasztalatainkból fakadnak, hanem azokból a kultúrákból is, amelyekben felnőttünk.

Az Entitled generáció

Az Entitled generáció nem segítséget, hanem elsősorban támogatást és tiszteletet, elismerést akar egy nehéz, kemény döntésekkel teli élet utolsó szakaszához.

top.