Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Business

KezdőlapBusiness

Jogi csata Elon Musk és az OpenAI között (1. rész): Az AI etikájának és kereskedelmi hasznosításának vizsgálata

Az OpenAI, amelyet egykor a mesterséges intelligencia (AI) úttörőjeként ünnepeltek, most nem mással keveredett jogi vitába, mint az ipar nagy titánjával, Elon Muskkal.

FMCG blokkolva

A kiskereskedelmi ágazat számára mérföldkőnek számító ügyben a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság félelmetes jogi kihívást indított a két szupermarket titán, a Kroger és az Albertsons fúziójának megakadályozására.

Feliratkozás.

Adja meg email címét, hogy hamarabb értesüljön a DECISION cikkeiről!

A zselátó készítés mesterei

A Gelato Fiasco egy olyan olasz kkv tipikus példája, amelynek sikerült jelentős rést vájnia magának a nemzetközi fagylaltpiacon.

Tőzsdén a Reddit

A népszerű üzenőfal-platform merész lépést kezdeményezett a nyilvános tulajdonba vétel felé, ami nemcsak a vállalat, hanem a közösségi média szektor egésze számára is jelentős mérföldkövet jelent.

Puha landolás (2. rész): Demográfiai és politikai kihívások

Miközben a világ 2024-ben a gazdasági környezet összetett viszonyai között keresi a legjobb utat, az Egyesült Államok továbbra is erős és rugalmas gazdaságot tud felmutatni.

Puha landolás (1. rész): A rugalmas amerikai gazdaság

Miközben a világgazdaság 2024-ben optimista kezdéssel, visszahúzódó inflációval és rugalmas növekedéssel jellemezhető, egy ország kiemelkedik meglepő erejével - az Egyesült Államok.

Elbocsátások a technológiai óriásoknál

Mark Zuckerberg 2023-at a „hatékonyság évének” nyilvánította, amire vállalata, a Meta, valamint a technológiai óriáscégek, az Amazon, a Google és a Microsoft több tízezer alkalmazott leépítésével reagált.

A kínai ingatlanbirodalom felbomlása

Az ingatlanba vetett hit elvesztése, amely egykor sok kínai család számára az elsődleges vagyonmegőrzési lehetőség volt, egyre nagyobb problémát jelent a politikai döntéshozók számára.

Tempus: A rákellátás átalakítása adatokon és innováción keresztül

A startupok nyüzsgő világában, ahol az ipari óriások gyakran a rivaldafényben állnak, létezik egy egészségügyi technológiai vállalkozás, amely csendesen átformálja a rákellátás világát.

A George Carlin Estate AI által generált különkiadás miatt perli a Dudesy podcastot

Az ikonikus humorista, George Carlin hagyatékának vagyonkezelője jogi eljárást kezdeményezett a „Dudesy” podcast írói, Will Sasso és Chad Kultgen ellen.

A Netflix blockbuster szerződése a WWE-vel

Úttörő lépésre szánta el magát a Netflix, amikor többmilliárd dolláros, 10 évre szóló szerződést írt alá a WWE kiemelt heti pankrációs műsorának, a „Raw”-nak a kizárólagos jogairól.

Csúcson az S&P

A pénzügyi piacok számára jelentős mérföldkőnek számít, hogy az S&P 500 index pénteken történelmi áttörést ért el, felülmúlva korábbi csúcsát és rekordmagasan zárt.

Friss.

top.