Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Business

KezdőlapBusiness

A YEAR AGO: Az Ambitionists generáció dühe (3. rész)

Követelőzők. Nyomulósak. A korábbi generációk a fenti jelzőkkel illetik az Ambitionists képviselőit, és lehet, hogy nem járnak messze az igazságtól. Az Ambitionists generáció mégis több ennél.

Találja meg a helyét!

Annak ellenére, hogy egyre több munkavállaló tér át home office-ra, az irodahelyiségek iránti kereslet mégsem csökken ugyanilyen mértékben.

Feliratkozás.

Adja meg email címét, hogy hamarabb értesüljön a DECISION cikkeiről!

Apple és a szakszervezetek/ Kiszámíthatatlan kínai ingatlanpiac

Egy Apple-üzlet dolgozói mélyreható hatást gyakorolnak az amerikai munkaügyi helyzetre, a Moody's 2021 közepe óta 91 leminősítést adott ki a magas hozamú kínai ingatlanfejlesztőkre.

Ha mogyoróval fizetsz, majmokat kapsz

Az ausztrál reklámipar munkaerőhiánya a globális munkaerőpiac mikrokozmosza.

Infláció és a közvélemény megítélése

A G7-országokban az árak több mint 9%-kal emelkedtek, és bár a fizetések sok gazdaságban nőttek, nem tudnak lépést tartani az emelkedő árakkal.

A YEAR AGO: OUT OF BOX, de most tényleg! – 1. epizód: Álmodozók és józanok

Sokan gondolják, hogy amúgy ők „out of box” módon gondolkodnak és dolgoznak. Pedig, ha valamikor, akkor most valóban szükség lenne az igazi megközelítést alkalmazni!

A HR Ego harca a talentekért: A 2020 óta sikeresen alkalmazott talent management programok

Az elmúlt két év sikeres talent management programjainak közös jellemzője, hogy minden alkalommal két alapmetodikát alkalmaztak a szervezetfejlesztő cégek.

A piaci rés keltése

Az induló vállalkozások kudarcának elsődleges oka, hogy nem tudnak megfelelő terméket kínálni a célpiac számára.

Kémjátszma (2. epizód): Szelekció fókuszú talent management

A szelekció fókuszú talent management mindenképp luxus a HR számára, amiért bizony meg kell küzdeni, hiszen nem fogják a legjobb képességű emberek csak úgy megrohanni a vállalatot.

Ragadós amerikai infláció / Brit nehézségek

Bár az inflációs helyzet az Egyesült Államokban elég erősnek mondható, az Egyesült Királyságban talán még ennél is rosszabb a helyzet.

Valódi problémák, valódi sérülések a hírnévben

Kalifornia ikonikus turisztikai és üzleti célpontjait, mint a hollywoodi dombok és a Szilícium-völgy, ma új képek váltják fel: a hajléktalanok és a féktelen bűnözés.

Kémjátszma (1. epizód): Szelekció fókuszú talent management

A szelekció fókuszú talent management megjelenése nagyjából egybeköthető a startup világ hódításának kezdetével, de mára már nem csak a világméretű unikális cégek alkalmazzák.

Friss.

top.