Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Business

Kezdőlap Business

Marvel, hibrid office és a jövő munkavállalója

Marvel dominancia a moziban, jóslat a jövő munkájáról, “on-site”: a nap lazításra - Három történet, amit ezen a héten követünk.

Lenyelni a prémium békát! – A prémium piac drasztikus átalakulása (2. rész)

A világ fizetőképes kereslete csaknem teljesen kettészakadni látszik. A már hosszabb ideje tartó folyamatnak a 2020-ban indult vírusválság tesz pontot a végére.

Feliratkozás.

Adja meg email címét, hogy hamarabb értesüljön a DECISION cikkeiről!

Lenyelni a prémium békát! – A prémium piac drasztikus átalakulása (1. rész)

A világ fizetőképes kereslete csaknem teljesen kettészakadni látszik. A már hosszabb ideje tartó folyamatnak a 2020-ban indult vírusválság tesz pontot a végére.

A világ előttünk: Hibrid munka

A munkavállalók körülbelül feleannyi időt szeretnének a munkahelyükön tölteni, mint a pandémia előtt, míg a munkaadók a négy napos munkahetet részesítenék előnyben a The Economist legújabb elemzései szerint.

TOP 10 cikkek 2021: #1

Változások kora - 2. epizód: A változás győztesei

TOP 10 cikkek 2021: #3

Az üzletfejlesztő barát - Az üzletfejlesztés átalakulása a COVID-19 hatására (4. epizód)

TOP 10 cikkek 2021: #8

A tipikus alkalmazotti hozzáállás vége

TOP 10 cikkek 2021: #9

Középszerűség vagy idolizmus?

Be nem vált jóslatok – Meg nem valósult gazdasági előrejelzések 2021-ben, 2. rész

Noha sem a szakma, sem a munkáltatók nem tartották reálisnak, a „settenkedő fluktuáció” jelenség egy éve arra hívta fel a figyelmet, hogy a munkavállalók sokkal könnyebben hagyják majd el munkahelyeiket.

A kapcsolat megszakításának joga

Visszatért az irodai élet a normális kerékvágásba? Az elmúlt évben megtanultuk, hogy a "normális" egy rendkívül rugalmas szó, amely egyre inkább képzeletbeli fogalomnak tűnik.

Be nem vált jóslatok – Meg nem valósult gazdasági előrejelzések 2021-ben, 1. rész

2021-re visszagondolva sok olyan „jóslat” született, amit szinte tényként közöltek világszerte a gazdasági elemzők. Azon felül, hogy ezek végül nem valósultak meg, bizony még köszönőviszonyban sem voltak a valósággal.

Sokba kerül a létezés manapság

2020 szeptemberében négyszer olcsóbb volt egy konténer szállítási költsége, mint 2021 szeptemberében. Logisztikai szakértők figyelmeztettek ugyan drágulásra, de hogy 1 év alatt megnégyszereződik az ár, arra kevesen számítottak.

Friss.

Videójátékok és a metaverse

Az internet jövője, ahogyan Tim Sweeney, az Epic Games vezérigazgatója látja...

Tiszta kép – Az emberek új normája és a munkaerőpiaci emberi kapcsolatok, 1.rész

A proaktív menedzserek egyre inkább azon a véleményen vannak, hogy meg kell tanulni együtt élnünk a COVID-19 vírussal. Érthető az elvárás, de mégis mit jelent ez az üzleti életben?

Harder Better Stronger: a Wall Street a filmvásznon

A tőzsde világa mondhatnánk izgalmas, de sokszor egyenesen kegyetlen. Hollywood számos alkalommal látott el minket érdekesebbnél érdekesebb antihősökkel a Wall Street-ről, közülük mutatunk most be néhányat.

Párizsba Porschéval menjünk! – A sportban alkalmazott komplex mentális mentoring

A komplex mentális mentoring ma még korlátozott mértékben érhető el a nemzetközi sportvilágban. Viszont ahol alkalmazzák, ott nagyon komoly eredményekkel bizonyít.

Marvel, hibrid office és a jövő munkavállalója

Marvel dominancia a moziban, jóslat a jövő munkájáról, “on-site”: a nap lazításra - Három történet, amit ezen a héten követünk.

top.