Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Human

Kezdőlap Human

Túl a halálon, túl önmagadon

A halál és a világjárvány mindannyiunkat másként érint. Reakcióink nemcsak személyiségünkből és tapasztalatainkból fakadnak, hanem azokból a kultúrákból is, amelyekben felnőttünk.

Kétségek között

A kétség erős gyógyszer. A megfelelő időben, mértékkel adagolva segíthet, ám ha túl gyakran alkalmazza, függővé válhat tőle, és lassan szétmorzsolhatja az egyébként egészséges szervezetet is.

Feliratkozás.

Adja meg email címét, hogy hamarabb értesüljön a DECISION cikkeiről!

A süllyedő hajó fedélzetén

Az elsüllyedt költségek tévedését, vagy más néven Concorde-effektust úgy határozzuk meg, mint amikor csak azért ragaszkodunk valamihez, mert már pénzt, időt és energiát öltünk bele.

Az „úgy érzem” kifejezés törlése

Az „úgy érzem” kifejezés, bármilyen kifejezést előz is meg, pajzsként védi a beszélőt bármilyen támadástól, amit esetlegesen komolyan vett állítása kivált.

A nagy pazarlás

Nem sokat tudok arról, hogy a bátyám mit csinált Afganisztánban katonaként, csak azt tudom, miért kellett hazajönnie. Amikor megkérdeztem véleményét az Afganisztánból való kivonulásról, a válasza meglepett.

Egy újabb sérült agy: Mobiltelefon függőség

Rémisztő, hogy az ember helyzete milyen gyorsan meg tud változni manapság. A COVID előtt a telefonomhoz való kötődésem egészséges szakmai szükségszerűségnek tekintettem.

A pszichopata teszt

A pszichopátia ellenőrző lista a büntető-igazságszolgáltatási rendszerben használt ellentmondásos értékelés, mivel tervezett célja annak meghatározása, hogy valaki pszichopata-e.

A szószátyár és a halk

A "home office” nem a COVID-19 során előhúzott, aztán az újranyitással rögtön el is dobható megoldás, hanem a rangsor élén álló motivációs elem is a munkavállalók preferencia rangsorában.

Átalakuló értékesítés

Ha most bárki is értékesítésre adja a fejét, annak tisztában kell lennie azzal, hogy szakmainak és újszerűnek kell lennie. Ja, és még egy fontos információ: „no bullshit”!

A személyes találkozók valódi értéke

A munka egy jelentős részének online térbe terelésével a menedzseri lét gyökeresen átalakult. Mi történik ezzel a virtuális világgal most, amikor újra lehetőségünk nyílik a személyes találkozásra?

A rövid és a hosszú távon lojális munkavállaló

A vírusválság előtt a HR központi témája volt a fluktuációs ráta leszorítása, most pedig titkon reméljük, hogy ez megszűnni látszik majd. Sajnos egyelőre nem így történik...

Amikor frusztrált vezet még frusztráltabbat

A szakértők szerint közel vagyunk, hogy életünk visszatérjen a normális kerékvágásba, csakhogy a szervezet tagjai azonban az elmúlt időszak minden frusztrációjával térnek vissza. Kezdjünk el aggódni?

Friss.

A legfontosabb menedzser tulajdonságok 2021-22 / 5. helyezett: Magabiztosság

A COVID-19 drasztikusan rendezte át az üzleti környezetet, és el lehet mondani, hogy a sikeres menedzser tulajdonságok most még fontosabbak, mint valaha voltak.

A P-érték, és ami mögötte van

A statisztikai adatok segítenek abban, hogy jobb döntéseket hozzunk, de akár tudományos felfedezésekhez is hasznosak lehetnek. A Brexit, majd Trump megválasztása azonban megrengette a közvélemény statisztikába vetett hitét.

Amikor a bolha aranyat ér – A tanácsadói tevékenység előretörése az alkatrészgyártás piacán

A nemzetközi szintű válságok minden esetben dinamizálják a tanácsadói tevékenységek piacát. Ez a folyamat ma már a legkisebb elemek, az alkatrészek gyártását sem kerülheti el.

Túl a halálon, túl önmagadon

A halál és a világjárvány mindannyiunkat másként érint. Reakcióink nemcsak személyiségünkből és tapasztalatainkból fakadnak, hanem azokból a kultúrákból is, amelyekben felnőttünk.

Az Entitled generáció

Az Entitled generáció nem segítséget, hanem elsősorban támogatást és tiszteletet, elismerést akar egy nehéz, kemény döntésekkel teli élet utolsó szakaszához.

top.