Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

10 film, amit már alig várunk 2024-ben

Mindent egybevetve, és annak ellenére, hogy az év nagy részében sztrájkolt a filmvilág, azért 2023-ban is elég jó volt moziba járni. A Super Mario Bros. film, a lenyűgöző Pókember: A Pókverzumon át, az Oppenheimer és természetesen mindenekelőtt a Barbie – mind-mind nagy kasszasiker volt. A hosszú hollywoodi munkabeszüntetés igazi fájdalma csak idén lesz érezhető. Habár a jövőben is biztosan lesznek hiányosságok, akadnak olyan 2023-as filmek is, amiknek a bemutatóját elhalasztották. A Dűne folytatásán át a Deadpool 3-ig… összegyűjtöttünk 10 mozifilmet, amit már nagyon-nagyon várunk idén.

Például ezért is kapjuk meg a Dűne: Második részt márciusban. A fantasztikus Denis Villeneuve a Dűne 2021-es megjelenésével elérte azt, amire sem Alejandro Jodorowsky, sem David Lynch nem volt képes – sikeres adaptációt készített Frank Herbert legendás sci-fi sorozatából. Dűne: Második rész ennek a történetnek a befejezése a legújabb színészgeneráció két nagyágyújával, Zendaya-val és Timothée Chalemet-vel.

És akinek még nem lenne elég az Euphoria üdvöskéjéből, a következő hónapban is elcsípheti Luca Guadagnino, a Szólíts a neveden rendezőjének új filmjében. A Challengers egy szexi mozinak ígérkezik a tenisz világából, három játékosról – Tashi (Zendaya), Art (Mike Faist) és Patrick (Josh O’Connor) – szól, akik tinédzserként találkoznak, majd évekkel később, miközben Grand Slam-címekért küzdenek, egymással találják szembe magukat.

A Barbie-ban nagyot játszó Ryan Gosling egy kaszkadőrt alakít a The Fall Guy című filmben, és megpróbálja megnyerni a rendezőjét, akit Emily Blunt játszik. Kettejük kémiája már a trailerben is nyilvánvaló, és az egykori kaszkadőrt, David Leitchet ültették a rendezői székbe, aki amúgy olyan mozikban segített be, mint a John Wick vagy az Atomszőke.

Apropó…Atomszőke, a Furiosa: A Mad Max Saga című Mad Max: Fury Road előzményfilm egy másik ikonikus Charlize Theron-karakter korai időszakához nyúlik vissza. Furiosát ezúttal Anya Taylor-Joy alakítja, de a film még mindig George Miller zseniális elméjétől származik, így az elvárásaink nem is lehetnének nagyobbak.

GeekTyant

Will Smith és Martin Lawrence újra összeállnak a Bad Boys negyedik részében. A produkció a Bad Boys for Life folytatásaként szolgál majd, ami egyébként 426,5 millió dollárt hozott a világ mozipénztáraiba. A Bad Boys for Life rendezői, Adil El Arbi és Bilall Fallah visszatérnek a negyedik filmhez, a forgatókönyvet pedig Chris Bremner írja.

Most, hogy az Amerika Kapitány és a Thunderbolts is 2025-re költözött, a Marvel idei palettája kissé gyengére sikerült. Ami mégis nagy siker lehet, az a harmadik Deadpool film, ami igazából nevezhető az első Deadpool filmnek is, hiszen ez az első, ami azóta készült, hogy a Disney befejezte a Fox felvásárlását, amely korábban a nagyszájú szuperhős (?) jogait birtokolta. Habár a Disney zászlaja alatt készül a produkció, Shawn Levy rendező előre biztosította a rajongókat arról, hogy filmje továbbra is szigorúan korhatáros lesz.

Működik egy Alien-film Sigourney Weaver nélkül? A kérdés valószínűleg megosztja a sci-fi-horror szerelmeseit. Ami biztos, hogy a nyár végén a mozikba kerülő Alien: Romulust Fede Alvarez készíti, aki az Evil Dead remake rendezőjeként tudja, hogyan kell egy jól bejáratott franchise-ba belevágni. Figyelembe véve Alvarez horrorban szerzett tapasztalatait, optimisták lehetünk, hogy valami ijesztőt és frisset kapunk.

Nem csak a közönség, a kritika is imádta a Jokert, ami minden idők egyik legnagyobb R-besorolású filmjeként óriási sikert ért el a mozipénztáraknál is. A folytatást (Joker: Folie á Deux)egy őrült musicalként reklámozzák, és Lady Gaga fogja alakítani Harley Quinnt. Érdekes lesz!

DNA India

A Római Birodalom újra a középpontba kerül novemberben! Ugyanis Ridley Scott ekkor mutatja be a rajongók által kedvelt Gladiátor folytatását, ezúttal Denzel Washington, Paul Mescal és Pedro Pascal főszereplésével. Nemrég Scott arról is beszélt, hogy Denzel Washington kit fog eljátszani a Gladiátor 2-ben. Elvileg ő egy Proximóhoz hasonló figura lesz, aki mindenfélével üzletel, majd beszáll a gladiátorbizniszbe is.

És a legjobbat a végére hagytuk! Igen, a Drakuláról beszélünk. Robert Eggers (A boszorkány) rendezésében készült el F. W. Murnau 1922-es, azonos című némafilmjének új remake-je, a Nosferatu. (Az első Werner Herzog Nosferatu, a vámpír című filmje volt.) A film Bram Stoker Drakuláját dolgozza fel és olyan kísértetiesnek, vészjóslónak és fekete-fehérnek tűnik, mint Eggers A világítótorony című filmje. Az biztos, hogy Eggers ért a horrorhoz, Drakula világa pedig tökéletes terepnek tűnik neki.