test
Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

2022 – Egy régi/új nyár a mozikban (2. epizód)

Itt a nyári, végre már-már izmosnak nevezhető filmszezon, és bár a nyár eleje már lement, túl vagyunk pár igen szép mozisikeren (Top Gun: Maverick, Jurassic World: Világuralom), és a következő hónapok is tartogatnak valamit minden korosztály számára: A Minyonok: Gru színre léptől A szürke emberig, de itt lesz nekünk a Nem is, Jordan Peele újabb horrorőrülete. A közeljövő legígéretesebb premierei közül válogattunk…

A hősök és a gonosztevők uralták a nyári filmkínálatot az elmúlt két évtized nagy részében. Idén sincs ez másként és úgy néz ki, javarészt a júliusi hónapban érkeznek… Július 1-jétől már látható a Minyonok: Gru színre lép című animációs film a híres tolvajjal és a még híresebb, elbűvölő kis csatlósaival. A héten mutatják be a Marvel Studios nagy dobását, ami a nyár egyik következő nagy sikerének ígérkezik: ez pedig a Thor: Szerelem és mennydörgés. Taika Waititi második Thor-kirándulását szerették a kritikusok, külön dicsérték a természetesen „kiváló” Natalie Portmant, Christian Bale-t pedig – aki a mészárost alakítja – egyenesen Heath Ledger Jokerével és Danny Devito Pingvinemberével tették egy polcra.

Superman szuperkutyájáról szól a DC Szuperállatok ligája: Krypto természetesen tud repülni, egy kicsit nagyképű, és együtt harcol Metropolis elvetemült bűnözői ellen. Csakhogy az Igazság Ligájának összes tagját, így Supermant is elrabolja egy legfőbb főgonosz, és a kutya magára marad. Krypto különös társaságot terel össze: egy bamba vérebet, egy pocakos malacot, egy nem túl gyors teknőst és egy folyton pofázó mókust, akikkel együtt veti bele magát a mentőakcióba. Útjuk során mindannyian új szuperképességekre tesznek szert, ami okoz némi kalamajkát, de azért jól jön a szupergonosz elleni küzdelmek során.

Jordan Peele utolsó rendezői munkája a Lupita Nyong’o főszereplésével készült Mi (Us) már több mint két éve került a mozikba, így már régóta vártuk, hogy mivel rukkol elő újra. A Nem (Nope) pedig lassan beveszi a mozikat, egész pontosan augusztus 12-én érkezik. A rendező a filmet egy „nagy amerikai UFO-történetnek” nevezte hozzátéve, hogy azt szerette volna, ha egy olyan látványt tud teremteni, amiért érdemes újra ellátogatni a mozikba a járvány miatti hosszú szünet után. A filmben Daniel Kaluuya és Keke Palmer testvéreket alakítanak, akik gondozók egy lófarmon, amikor hirtelen az égből egy rosszindulatú erő kezdi befolyásolni az emberek és az állatok viselkedését.

A nyár legvégén kerül a mozikba a 3000 év vágyakozás című film George Miller rendezése, akinek ez az első filmje a Mad Max: A harag útja óta. A Cannes-i Filmfesztiválon debütált alkotás főszereplője Dr. Alithea Binnie (Tilda Swinton), aki elégedett magányos, emberektől elszigetelődött életével. A tudományt és logikát mindennél többre tartó nő élete fenekestül felfordul, mikor az isztambuli útja során összesodorja a sors egy dzsinnel (Idris Elba). A mágikus lény mindenképp szeretné teljesíteni a nő három kívánságát, de Alithea ebbe nem akar belemenni, hisz számos monda megörökítette már, milyen balul sül el általában, ha valaki varázslat útján szeretne elérni valamit. Hogy a nőt meggyőzze ennek ellenkezőjéről, a dzsinn történeteket mesél neki hosszú és izgalmas élete különböző állomásairól. Végül Alithea kötélnek áll, ám kívánsága még őt magát is meglepi.