test
Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

A rózsák háborúja: botrányos elválások

Múlt héten kezdődött Johnny Depp és exfelesége, Amber Heard rágalmazási pere, ami folytatása Hollywood valószínűleg egyik legmocskosabb válásának. Pedig még azt sem mondhatjuk, hogy nem akadt volna komoly konkurencia e téren a múltban, de a Depp által említett „bosszúürülék” talán minden képzeletet… „alulmúl”. És amikor pluszban óriási dollármilliókról döntünk, bizony elfelejtjük a jómodort…Emlékezetes celeb-válásokat elevenítünk fel.

A híres producer Dr. Dre a Beats by Dre birodalomnak köszönhetően 820 millió dolláros vagyonával az ötödik legvagyonosabbnak számit a világ hip-hop palettáján. A feleség Nicole Young 24 év házasság után 2020 júniusában nyújtotta be a válókeresetet, aki egy korábbi házassági szerződésnek köszönhetően csak a vagyon egy kisebb részét, 100 millió dollárt kapott, azt is két részletben: december 28-án az elsőt, majd egy évvel később a fennmaradó részt.

Szintén a tavalyi évhez köthető Bill Gates válása, aki 129.5 milliárdjával történetesen még ma is a világ egyik leggazdagabb üzletemberének számít. Melinda Gates 27 év házasság után májusban adta be a válási papírokat. Bill és Melinda Gates 1987-ben találkozott egymással a Microsoftnál, majd hét évvel később 1994-ben házasodtak össze. A válási szerződés, a megegyezés részletei egyelőre nem ismertek, annyi viszont bizonyos, hogy egyiküknek sem kell tartásdíjat fizetnie. A párnak három közös gyermeke van, közösen vezetik a Bill & Melinda Gates Alapítványt, amely többek közt a koronavírus elleni küzdelemre is nagyon sokat áldozott. A korábbi közlemény szerint a munkakapcsolat nem szakad meg köztük, a jövőben is együtt fognak dolgozni a céljaikért.

Elon Musk szárnyalásának köszönhetően a már csak második leggazdagabb Amazon alapító, Jeff Bezos 2019-ben vált el feleségétől, Mackenzie Bezos-tól. Minden idők legdrágább válása egyébként 38 milliárd dollárba fájt az Amazon vezérnek. Érdekes megjegyezni, hogy ez az összeg éppen tízszer akkora volt, mint amit az addigi rekordtartó Alec Wildenstein műkereskedő fizetett 1999-ben exének, amely 2.5 milliárd és további 100 millió volt. Mackenzie ezzel a vagyonnal a világ egyik leggazdagabb nőjének számít, ígéretéhez híven pedig jelentős adományokat ad nonprofit szervezeteknek és adományoz jótékony célra.

Ha a híres válásokat vesszük górcső alá, nem mehetünk el Bernie Ecclestone a Forma-1 volt vezérigazgatója mellett, akihez a történelem egyik legfurcsább esete kapcsolódik, ugyanis valahogy úgy alakult, hogy a feleség „osztotta” a kártyákat. A szerb exmodell, Slavica modelltől való szakítása óta eltelt 11 év alatt ugyanis Ecclestone több mint félmilliárd dollárt kapott volt feleségétől, ami évi 100 millió USD-t jelent a Forma-1 nagyágyújának. Tudniillik amikor az öregúr az 1990-es évek végén súlyos szívproblémákkal küzdött, a feleség nevére iratták a teljes vagyont, ami jelenleg is 3 milliárd dollárt kóstál.