Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Beamer Benz or Bentley – autómániás sztárok

Köztudott, hogy a világ legdrágább autóinak jelentős része hírességek tulajdonát képezi. Míg sokan inkább a vintage ritkaságokat, mások a legújabb, legmodernebb limitált szériában előállított, perszonalizált modelleket preferálják.

Jay-Z és Beyoncé több mint 15 járműből álló kollekcióval rendelkezik, amely a családbarát modellektől a lekerekített és elegáns kabriókig terjed, és amelyekben gyakran látják őket utazni a világban. A gyűjtemény legmutatósabb darabja egyértelműen az a Maybach Exelero, ami 8 millió dollárt kóstál, a nagyközönség pedig Jay-Z „Lost One” videójában csodálhatta meg. A Batmobilt megidéző autócsoda maximális sebessége eléri a 351,45 km/órát, ráadásul 0-ról 100 km/órára mindössze 4,4 másodperc alatt gyorsul, mindezt úgy, hogy az autó bizony 2,66 tonnát nyom. A Maybach Exelero egy kivételes és megismételhetetlen nagy teljesítményű sportautó, ami azt jelenti, hogy ebből a modellből csak egyet gyártottak a világon.

A világ talán leghíresebb és legnépszerűbb kollekciója azonban egy másik Jay-hez, Jay Leno-hoz kapcsolódik. A Tonight Show egykori házigazdája híres az autók iránti már-már beteges szenvedélyéről, és büszke tulajdonosa a kaliforniai Big Dog Garage-nak, ahol jelenleg összesen több mint 150 millió dollár értékű autógyűjtemény található. Egyik legnagyszerűbb darabja az a 12 millió dollárt érő McLaren F1, ami valószínűleg a múlt évszázad egyik legikonikusabb szuperautója. Gordon Murray tervező agyszüleménye még mindig a T50 szuperautó alapjaként él. Fénykorában a McLaren F1-nek 240,1 mérföld/órás sebességgel sikerült beállítania a világ leggyorsabb szériaautójának rekordját. A kollekció legértékesebbje viszont ennél is sokkal többe fájt Leno-nak: bár az ára nem ismert, a Leno EcoJet egy olyan egyedülálló szuperautó, amit a műsorvezető a General Motors-szal együttműködve fejlesztette ki, és a 2006-os Las Vegas-i SEMA kiállításon mutattak be. A mutatós dizájnú autó egy 650 lóerős Honeywell Lt-101 turbinás motor hajtja, amely biodízellel működik, és egy olyan Z06 alumínium vázra épül, amely magnézium alkatrészeket tartalmaz.

Cristiano Ronaldo futballszupersztár szeret nagy lábon élni, a Manchester United támadója pedig közismert a szuperautók iránti szenvedélyéről. A 37 éves Ronaldo 24 milliós gyűjteményében találunk 3 Ferrarit, 2 Lamborghinit, 2 Bugattit, 2 McLarent, 2 Rolls-Royce-t, de van itt Porsche 911 Turbo S, Koenigsegg CCX, és egy 164 000 GBP értékű Bentley Flying Spur is. A kollekció aktuális ékköve egyértelműen a tavaly vásárolt 9.5 millió eurós Bugatti Centodieci, amiből mindössze tíz példány készült a világon, 8 literes W16-os motorral büszkélkedhet, a speciális modellek 1600 lóerősek – mintegy 100 LE-vel több mint a Chiron-nak, és összességében az ára is körülbelül a háromszorosa. Mindössze 2,4 másodperc alatt képes 0-62 mérföld/órára gyorsulni, végsebessége pedig 236 mérföld/óra.

125 milliós vagyonával Birdman még ma is az egyik leggazdagabb hiphop producernek számít, ebből a vagyonból pedig szívesen költ autókra, sőt állítólag neki van a legpatentebb gyűjteménye a szakmában. 8 millió dollárt költött egy egyedi Maybach Exceleróért, egy csúcskategóriás limuzinért, amit 350 km/órás (217 mérföld/óra) vagy annál nagyobb sebességre engedélyeztek. A gyűjtemény legszebb darabja azonban az a Bugatti Veyron, ami már csak 2 millióba fájt a rappernek. A modell a leggyorsabb legális utcai autó a világon! Ennek a Super Sport változata ennél sokkal gyorsabb, végsebessége 431 km/óra. Eredetileg a Bentley Hunaudieres koncepción alapult, és a Volkswagen csoport tervezte és fejlesztette.