test
Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Kriptokorrigálás

Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) múlt szerdán jelentette be, hogy a YouTuberből lett „kriptobarát” Jake Paul más hírességekkel együtt beleegyezett abba, hogy összesen több mint 400 000 dollár kamatot és büntetést fizetnek a vádak rendezésére, miszerint kriptoeszközöket reklámoztak anélkül, hogy nyilvánosságra hozták volna az ezért kapott juttatásukat.

Egy tweet túl messzire ment

A vádakat nyolc híresség, köztük Paul ellen emelték, amiért a Tronix (TRX) tokeneket reklámozták tweeteken keresztül 25 019 dollár értékű kriptoeszközért cserébe. A SEC az Amerikai Értékpapírtörvény 17. szakaszának (b) pontjára is hivatkozott, amely részben kimondja, hogy „bármely személy számára jogellenes: közzétenni, nyilvánosságra hozni…[értékpapírt] a kapott vagy megkapandó ellenszolgáltatás fejében”. A SEC szerint az ügyben érintett hírességek – köztük Paul – az ügy rendezésével nem ismerték el, de nem is tagadták a vádakat. A bizottság azonban kijelentette, hogy megsértették a szövetségi értékpapírtörvények reklámozás elleni rendelkezéseit azzal, hogy az értékpapírokat a díjazásuk közzététele nélkül népszerűsítették.

Settlers

A SEC Végrehajtási Osztálya és a Megfelelési Ellenőrzések és Vizsgálatok Hivatala közel négy évvel ezelőtt kiadott egy közleményt, amelyben az áll, hogy minden hírességnek vagy magánszemélynek, aki értékpapírnak minősülő virtuális tokent vagy érmét népszerűsít, nyilvánosságra kell hoznia a reklámozásért cserébe kapott kompenzáció jellegét, mértékét és összegét. Ezen információk közlésének elmulasztása a szövetségi értékpapírtörvények reklámozásellenes rendelkezéseinek megsértését jelenti.
Paul mellett Lindsay Lohan színésznő, Kendra Lust felnőttfilm-sztár, valamint Lil Yachty, Ne-Yo és Akon zenei előadók is beleegyeztek, hogy a büntetés kifizetésével rendezik az ellenük felhozott vádakat. A SEC közölte, hogy Soulja Boy rapper és Austin Mahone énekes esetében nem jutottak egyezségre.

A SEC emellett bejelentette, hogy a Tron Foundation Limited, a Tronix (TRX) tokenek tulajdonosa és három vállalata ellen a Tronix (TRX) és a BitTorrent (BTT) kriptoeszköz értékpapírok be nem jegyzett ajánlása és értékesítése miatt emelt vádat. Justin Sun-t és cégeit azzal vádolták, hogy „egy olyan rendszert szerveztek, amelyben hírességeknek fizettek azért, hogy a TRX és a BTT értékpapírokat reklámozzák anélkül, hogy nyilvánosságra hozták volna a díjazásukat”. Paul, akinek 3,8 millió Twitter-követője és több mint 20 millió YouTube-előfizetője van, a Vine nevű, mára már megszűnt videoszolgáltatáson közzétett tartalmainak köszönhetően vált híressé. A múlt hónapban pedig azzal került a figyelem középpontjába, hogy megosztott döntéssel vereséget szenvedett Tommy Fury ellen, ami bokszolói karrierje első veresége volt.