test
Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Personal Shopper

Kristen Stewart, az Alkonyat filmek egykori tinisztárja – miután 2012-ben végzett a híres vámpíros-vérfarkasos őrülettel – gondolt egyet és elhatározta, hogy meghódítja a független filmek világát és az európai filmművészetet is. Ekkor készült a Cloud Maria felhői – amiért első nem francia nyelvű színésznőként megkapta a César-díjat -, a Megmaradt Alice-nek – ami elhozta Julianne Moore-nak a várva várt Oscart -, vagy A stylist. Ez utóbbiban egy olyan Párizsban élő amerikai lányt játszik, aki egyik luxusbutikból a másikba rohangál, hogy egy Kyra nevű hírességet öltöztessen. Álommelónak tűnik és valószínűleg az is, hiszen ezek a háttérben lévő emberek kreálják meg a legnagyobb sztárokat, hogy aztán ők úgy tündökölhessenek, ahogy kell, és az üzenet úgy működjön, ahogy annak működnie kell. Most bemutatunk néhányat napjaink legbefolyásosabb és legtehetségesebb stylistjai közül.

A stylist nem aratott hatalmas sikert, az viszont vitathatatlan, hogy Kristen Stewart remekelt benne. A színésznőnek – aki legutóbb éppen Cannes-ban vonult a vörös szőnyegen – ugyanis remek stílustanácsadója van: Tara Swennen, akivel immár 17 éve dolgoznak együtt. „14 éves koromban kezdtük el a közös munkát! Rengeteg tapasztalattal rendelkezik, ami meghatározza az ízlését. Élvezi, hogy segít az embereknek abban, hogy a lehető legjobban érezzék magukat.” A Los Angeles-i stylist, aki egyébként Matthew McConaughey-t is öltözteti, nagyjából 50 megjelenést állított össze Stewart sajtókörútjára, köztük persze számtalan Chanel-t, hiszen a színésznő a márka egyik arca. Talán a legemlékezetesebb mind közül az a Chanel rövidnadrág, amit a tipikus estélyi helyett választott az Oscaron, ezzel átírva a Hollywood legnagyobb estéjén megszokott öltözködés szabályait. „Egyszerűen csak azért keltett hullámokat, mert eredeti és példátlan volt.”

Ha valakiről el lehet mondani, hogy soha nem hibázik, az napjaink egyik legnagyobb sztárja, Zendaya. A Dűne-től a Pókember: Nincs hazaút című filmig és az Eufóriáig, a tavalyi évben nagyjából 30 sajtómegjelenésével a színésznő folyamatosan szállította a divat legemlékezetesebb pillanatait. Gondoljunk csak a Dűne velencei premierjére, ahol egy folyadékszerű, pontosan a melleire szabott Balmain-ruhában jelent meg, amire egy szimpla 93 karátos Bulgari kígyószerű nyaklánccal tette fel a koronát. Zendaya stylistját pedig úgy hívják, hogy Law Roach, akit egyébként a tavalyi év legjobbjának választott a szakma. „Zendayának és nekem is megvannak a saját céljaink, és egymást hajtjuk, hogy segítsünk elérni őket. Az energiáink egymásból táplálkoznak, hogy aztán valami varázslatosat alkossunk.” Law másik híres ügyfele a teniszcsillag Venus Williams, akinek a Richárd király kapcsán szintén volt néhány megjelenése a tavalyi évben. „Law megértette a stílusomat, a személyiségemet és azt, hogy mit szeretnék elérni a megjelenésemmel. Szeretem kifejezni az egyéniségemet a divaton keresztül, és olyan dolgokat kipróbálni, amiket mások nem, és ő ezt rögtön megértette.”

A New Yorkban élő Jahleel Weaver már több mint egy évtizede dolgozik Rihanna mellett, idén pedig mondhatni újradefiniálta a kismamastílust – gondoljunk csak a topokra, az alacsonyan lógó nadrágokra és a köldökig érő láncokra. A leendő anyuka és A$AP Rocky januárban az Instagramon jelentette be terhességét egy fotóval, amelyen egy vintage Chanelbe öltözve villantotta meg végre a pocakját. Rihanna a párizsi divathéten már egy gyémántokkal kirakott fekete fehérneműben és térdig érő csizmában „vadult” a Dior show-n. „Számomra mindenben, amit csinál, a szexet kell sugároznia, és ez az, amit mindig is közvetíteni akarok a munkáimban. Mindig azt akarom, hogy szexi legyen” – mondta Weaver. Ez vitathatatlanul sikerült is!