Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Streaming Potter

A Warner Bros. Discovery bejelentette, hogy Harry Potter tévésorozatot készít, ami a Max nevű új streamingszolgáltatásán lesz látható. A sorozatot egy évtizedesre tervezik, és „hű adaptációja” lesz J.K. Rowling hét kötetes művének. Teljesen új szereplőgárdával fogják leforgatni, és Rowling executive producerként működik majd közre az alkotásban.

A Rowling transzneműséggel kapcsolatos megjegyzései körüli viták ellenére együtt fog dolgozni a sorozaton a Maxszel, mivel elkötelezettek a könyvek integritásának megőrzése mellett. A Max új streaming szolgáltatása a jövő hónapban indul, és havonta körülbelül 16 dollárba fog kerülni a reklámmentes változat.

A siker öröksége

A Harry Potter-franchise hatalmas bevételi forrás a Warner Bros. számára, hiszen a játékfilmek kiegészültek színpadi előadással, élő szórakoztatással a vidámparkokban, stúdiótúrákkal és kiskereskedelmi üzletekkel is. A Harry Potter filmek monumentális sikert arattak, és világszerte magával ragadták a közönséget. A 2001 és 2011 között nyolc filmet felölelő sorozat több mint 7,7 milliárd dolláros bevételt hozott a pénztáraknál, és ezzel minden idők harmadik legnagyobb kasszasikerét hozó filmes franchise-a lett.

A Harry Potter-filmek sikerének egyik kulcsa a könyvek rajongóinak hűsége volt. Olvasók milliói várták, hogy kedvenc karaktereik életre keljenek a nagyvásznon, és az alkotások nem okoztak csalódást. A szereposztás telitalálat volt: Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint tökéletesen megtestesítette Harry Potter, Hermione Granger és Ron Weasley szerepét. A filmek Roxfort és a varázslóközösség egyedülállóan mágikus világát lenyűgöző speciális effektekkel és a részletekre való odafigyeléssel örökítették meg, ami a rajongóknak és a történettel először találkozóknak is egyaránt örömet okozott.

A Harry Potter-filmek sikere jóval nagyobb volt annál, mint amit a mozipénztáraknál mérhetünk. A franchise hatalmas merchandising-birodalmat hozott létre, amely a játékoktól kezdve a ruházati cikkeken át a vidámparki attrakciókig mindent magában foglal. A filmek segítettek elindítani a fiatal sztárok karrierjét is, akik később a világ legismertebb színészei lettek.

Az elefánt a szobában

A televíziós sorozatról szóló bejelentés nyomán a franchise egy újabb darabbal bővül majd. Azonban ez a hír vitát is szíthat Rowling nemi identitással kapcsolatos megjegyzései körül, amelyek miatt egyes rajongók megfogadták, hogy nem támogatják tovább a Potter-franchise-t. Ennek ellenére a Harry Potter árucikkek továbbra is jól fogynak, a legutóbbi Hogwarts Legacy videojátékból például két hét alatt több mint 12 millió példányt adtak el. A Warner Bros. Discovery reméli, hogy a Harry Potter tévésorozat segít majd új streamingszolgáltatásának kitűnni a zsúfolt piacon. A vállalatnak az elmúlt évben akadtak problémái, többek között legalább két meg nem valósult projekt, és elbocsátották a munkaerő egy részét is, de a vezérigazgató, David Zaslav továbbra is bízik a cég sikerében.