test
Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Az igazi üzlet / A Real Madrid visszatér / Kentucky Derby – Minden esélyes ellenében

Őrségváltás és egy új generáció a teniszvilágban, a Real Madrid visszatér, bombameglepetés a Kentucky Derby-n...

Az igazi üzlet

Minden generáció életében eljön az őrségváltás pillanata, amikor az éppen még aktuális sztárok átadják a helyüket a feltörekvő tehetségeknek. Az egyik legutóbbi ilyen alkalom, amikor ez megtörtént, az egy 2001-es wimbledoni mérkőzés volt, amikor is Roger Federer legyőzte Pete Samprast. Akkoriban Sampras az 57 wimbledoni mérkőzéséből 56-ot megnyert, ebből 31-et zsinórban. A mindössze 19 éves Federer a ranglistán a tisztes 15. helyen állt, de még csak egy bajnoki címet tudhatott magáénak. Nemcsak Federer győzelme volt szenzáció, hanem az is, amilyen játékkal tette mindezt. Kivételes teniszt láthatott a közönség messze túlmutatva azon, amire társai képesek voltak, és a mérkőzés döntő pillanataiban is kiválóan játszott. Ugyanez az érzés nem egyszer, hanem kétszer is megtörtént a múlt héten Madridban. A 19 éves spanyol Carlos Alcaraz legyőzte Rafael Nadalt és Novak Djokovicot is, és ezzel megszerezte idei negyedik címét. Akárcsak Federer Sampras elleni győzelménél, Alcaraz játékmódja nyűgözte le leginkább a teniszvilágot. Nadal és Djokovic már túl van a zeniten, és mindketten hosszú kihagyásból lábadoznak, de Alcaraz ellen nemcsak kikaptak, hanem meg is verték őket. Lehet, hogy időről időre veszítenek, de ezeket a bajnokokat szinte soha nem verik meg, kivéve, ha egymás ellen küzdenek. Alcaraz azonban hibátlan, félelmet nem ismerő teniszt játszott a legnagyobb pillanatokban, ami egy nagy bajnok védjegye. Az idő majd megmutatja, hogy Alcaraz milyen magasságokba emelkedik, de ha ez a srác egészséges marad, akkor az összes dolog együtt van nála ahhoz, hogy minden idők egyik legnagyobbja legyen.

A Real Madrid epikus visszatérése

A Real Madrid a kiesés széléről küzdötte vissza magát, hogy legyőzze a Manchester Cityt, és bebiztosítsa helyét a Bajnokok Ligája döntőjében. Sorozatban a harmadik párharcában tűnt úgy, hogy a Real padlót fog és kiesik. Ez a csapat azonban hozzászokott a valószínűtlen hőstettekhez, még a saját abszurd mércéjéhez képest is. Mivel a City 4-3-ra nyert az első mérkőzésen, Riyad Mahrez második félidei gólja látszólag biztosította csapata számára a továbbjutást a párizsi Bajnokok Ligája-döntőbe. A 90. percben azonban a csereként beálló Rodrygo két gólja megfordította a mérkőzést, és hosszabbításra mentette a Real számára a meccset. Alig három perccel a ráadás megkezdése után Ruben Dias szabálytalankodott a tizenhatoson belül Karim Benzemával – aki a saját mércéjéhez képest meglehetősen halovány volt az egész mérkőzésen -, és a sértett nem hibázott a büntetőnél. Ez a gól jelentette a Madrid 6-5-ös összesített győzelmét. Bármilyen mély gödörbe is kerül a Real, a Bernabeu varázsa mindig kihúzza a csapatot.

Carlo Ancelotti csapata három egymást követő fordulóban állt a kiesés szélén. Most azonban mégis esélyt kapott arra, hogy a rekordot jelentő 14. BL trófeáját is megnyerje, amikor május 28-án a Liverpoolt fogadja a párizsi Stade de France-ban. Ez lesz az ötödik alkalom, hogy Ancelotti menedzserként bejut a Bajnokok Ligája döntőjébe, ő az egyetlen ember, akinek ez valaha is sikerült. „A por la 14” – állt a Real ünneplő pólóinak hátulján. „Menjünk a 14-ért”.

Kentucky Derby – Minden esélyes ellenében

Minden idők legnagyobb téttel bíró Kentucky Derbyjét a mezőny legesélytelenebb lova nyerte meg. A szombati Kentucky Derbyre rekordösszegű, 179,0 millió dolláros pari-mutuel tétet tettek fel, ami 17%-os növekedést jelent a tavalyi évhez képest, és 8%-kal nagyobb, mint a korábbi 2019-ben felállított rekord, a Churchill Downs adatai szerint. Az összesítetett fogadási összegből mindössze 501 135 USD-t tettek Rich Strikere, ami a legalacsonyabb a mezőny összes lova közül, a pálya által közzétett adatok szerint. Rich Strike, aki 80-1 arányban indult, az utolsó pillanatokban sprintelt el a favorit Epicenter és Zandon mellett, hogy a verseny 148 éves történetének második legnagyobb meglepetését érje el szombaton Churchill Downsban.

Rich Strike még nagyobb szorzójú volt Nevadában, ahol a fogadó irodák már az év eleje óta kínáltak oddsokat a Kentucky Derby győztesére. Rich Strike márciusban még 300-1-es, szombaton pedig 200-1-es szorzóval volt elérhető a Las Vegas-i Circa sportfogadóirodánál. A hosszú oddsok a Rich Strikere tett késői fogadások özönét vonzották, ami a legtöbb nevadai bukméker számára nagy győzelmet jelentett, a Circa számára pedig kis vesztes lett. Rich Strike péntekig nem is volt a Derby mezőnyében, miután későn tudták csak nevezni.