test
Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Bye Bye Benzema

Karim Benzema, a Real Madrid korábbi csapatkapitánya 14 szezon után búcsúzott el a madridi szurkolóktól, és új fejezetet kezd karrierjében: a francia támadó 2025-ig szóló szerződést írt alá a Szaúd-arábiai Al-Ittihad nevű klubbal, de a kontraktus plusz egy éves opciót is tartalmaz. A váltásra azt követően került sor, hogy Benzema egy visszautasíthatatlan ajánlatot kapott az arab futballcsapattól, ahol a hírek szerint egészen elképesztő, évi 200 millió euró közeli összeget keres majd.

A jó hír gyorsan terjed

Az Al-Ittihad által közzétett bemutatkozó videóban Benzema várakozással teli izgatottságának adott hangot, hogy csatlakozik a csapathoz Dzsiddában (Szaúd-Arábia tengerparti városa), ahol a klub a székhelye is található. Az algériai születésű francia még arabul is beszélt néhány szót, ezzel is kifejezve lelkesedését az új „kaland” iránt. Benzema szerződtetésének híre gyorsan elterjedt a futball világban, és az Al-Ittihad büszkén tweetelte egy videóban: „Benzema at Al-Ittihad”, s amelyen a játékos épp aláírja a szerződését, és már a klub fekete-sárga 2026-os számmal díszített mezét viseli. Érdemes megjegyezni, hogy az Al-Ittihad erőteljes lépéseket tesz annak érdekében, hogy nemzetközi futballsztárokat tudhasson a sorai között.

Bár szerződésének pontos részleteit nem hozták nyilvánosságra, az Al Ekhbariya szaúdi állami televízió „rekord” üzletnek nevezte azt. A megállapodás pénzügyi feltételei továbbra is spekulációk tárgyát képezik, de az nyilvánvaló, hogy Benzema Al-Ittihadhoz való költözése mind karrierje, mind anyagi szempontból jelentős lépés.
A bejelentést követően a támadó a közösségi médiában búcsúzott el a Real Madridtól és a szurkolóktól. Háláját fejezte ki azért, hogy 14 évig játszhatott a klubnál és elismerte, hogy kiváltság volt a legendás fehér mez viselése. A francia támadó köszönetet mondott a klub elnökének, csapattársainak, edzőinek, a stábnak és mindenkinek, aki szerepet játszott a Real Madridban töltött évei során. Az ő támogatásuk és a belé vetett hitük létfontosságú volt ahhoz, hogy játékosként és egyéniségként is fejlődni tudjon.

Adios

Bár Benzema remélte, hogy fehérben vonulhat vissza, azonban az arab futball (pénz) csábításának nem tudott ellenállni. Biztosította a Real Madrid szurkolóit, hogy a klub mindig is kiemelt helyet foglal el a szívében, illetve hogy követni fogja a csapat szereplését a jövőben is. A csatár azzal zárta üzenetét, hogy szívből jövő köszönetet mondott a szurkolóknak a szeretetükért és támogatásukért az ott töltött évek alatt.

Karim Benzema Dzsiddába költözése jelentős mérföldkő a pályafutásában. Miközben Szaúd-Arábiában új kihívást vállal, a Real Madridnál kiemelkedő örökséget hagy maga után, ahol Bajnokok Ligáját ötször, a spanyol bajnokságot négyszer nyerte meg, de a Király Kupában is háromszor, a spanyol Szuperkupában négyszer diadalmaskodott négy európai Szuperkupa siker és öt klubvilágbajnoki cím mellett. Kivételes képességeivel és tapasztalatával Benzema jelenléte a szaúdi Premier League-ben kétségtelenül emelni fogja a bajnokság színvonalát, és hozzájárul az arab labdarúgás egyre nagyobb szerepvállalásához a globális színtéren.