Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Eden Hazard 32 évesen bejelentette visszavonulását

A Chelsea és a Real Madrid korábbi sztárja 32 évesen hivatalosan is bejelentette, hogy visszavonul a profi futballtól. Hazard a közösségi médiában osztotta meg a döntését a szurkolókkal és a futballközösséggel. A kivételes képességeiről és a sporthoz való remek hozzáállásáról ismert Hazard sikeres karriert futott be, többek között két bajnoki címet nyert a Premier League-ben a Chelsea-vel töltött időszaka alatt, mielőtt 2019-ben a Real Madridhoz igazolt.

A belga csatárnak a Real Madridnál töltött idejét sérülések árnyékolták be, ami nagyban akadályozta abban, hogy itt is igazán sikeres legyen. Ezt jól jellemzi az is, hogy a négy szezon alatt mindössze 76 alkalommal lépett pályára a klubnál, mielőtt idén év elején távozott. Egy Instagram-posztban Hazard így reflektált az elmúlt időszakra: „Hallgatnod kell magadra, és a megfelelő időben meg kell állnod.” Majd így folytatta: „16 év és több mint 700 lejátszott mérkőzés után úgy döntöttem, hogy befejezem a profi labdarúgó karrieremet.”

Illusztris pályafutása során Hazard nagyszerű menedzserekkel, edzőkkel és játékosokkal játszott, dolgozott együtt. Háláját fejezte ki mindazoknak, akik hozzájárultak a sikereihez és azokhoz a csodálatos pillanatokhoz, amelyeket a világ futballpályáin élhetett át. Köszönetét, illetve elismerését fejezte ki azoknak a kluboknak, amelyeket karrierje során képviselt, köztük a LOSC-nek, a Chelsea-nek és a Real Madridnak, és nem utolsó sorban a Belga Királyi Labdarúgó Szövetségnek (RBFA) is a belga válogatottban eltöltött időszakáért.

Külön üzenetben szólt elismerőleg családja, barátai, tanácsadói és mindazok támogatásáról, akik a jó és nehéz időkben is mellette álltak. Hűséges szurkolóinak Hazard szívből jövő köszönetét fejezte ki, amiért a labdarúgó pályafutása során mindvégig töretlenül támogatták és bátorították. A jövőre nézve csak annyit mondott, hogy szeretne minél több minőségi időt tölteni szeretteivel, új élményeket felfedezni és átélni. Közleményét így zárta: „Hamarosan találkozunk a pályán kívül is, barátaim.”

Azzal, hogy végleg a szögre akasztja a stoplist, egy korszak ér véget a Premier League egyik legtehetségesebb és legelismertebb játékosának életében. A Chelsea-nél töltött ideje alatt összesen 352 alkalommal lépett pályára és 110 gólt szerzett, amivel nagy szerepet vállalt a két Premier League-cím, a két Európa Liga-trófea, az FA-kupa és a Ligakupa megnyerésében. A 2019-es Real Madridhoz való átigazolását nagy várakozás előzte meg, azonban a szinte folyamatos sérülések beárnyékolták az itt töltött idejét. Viszont az egészségi problémák ellenére is sikerült két La Liga-címet, egy Bajnokok Ligája-címet és egy Copa Del Rey-t nyernie a spanyol klubbal.

A Sky Sports munkatársa, Lyall Thomas „minden idők egyik legjobb Premier League-játékosaként” méltatta Hazardot, kiemelve a Chelsea-ben 245 bajnoki fellépésen szerzett 85 gólos lenyűgöző rekordját. Bár Eden Hazard lezárja életének ezt a fejezetét, a futballrajongók világszerte örökké emlékezni fognak káprázatos játékára és góljaira, illetve a sportághoz való végtelenül alázatos hozzáállására.