Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Ki akarja Ronaldót?

Ha valaki néhány évvel ezelőtt azt mondta volna önnek, hogy eljön azaz idő, amikor senkinek sem kell majd Cristiano Ronaldo, elhitte volna neki? Az ESPN szerint pontosan ez történik most. A sportcsatorna arról számolt be, hogy bár a játékos szerződése szerint 2023 januárjában már ingyen igazolhat el Nagy-Britannián kívül, a Manchester United akár már most is kész elengedni közös megegyezéssel, viszont a kontraktusból hátralévő összeget nem szeretnék teljes egészében kifizetni, hanem annak csak egy részét. Az angol klub azonban még nem kapott hivatalos ajánlatot Cristiano Ronaldóért annak ellenére sem, hogy a legutóbbi átigazolási időszak óta nyitottak arra, hogy a portugál akár ingyen távozzon.

A sztárjátékos a Chelsea elleni derbin, amelyet a Stamford Bridge-en rendeznek, biztosan nem lép pályára. A támadót Erik ten Hag kitette a mérkőzésre készülő keretből, miután nem volt hajlandó pályára lépni a szerdai Tottenham ellen 2-0-ra megnyert mérkőzés második félidejében.

Cristiano Ronaldo többek közt azzal haragította magára az edzőt, hogy a már meccs vége előtt besétált az öltözőbe, majd engedély nélkül elhagyta még a stadiont is. Ten Hag már júliusban kritizálta a visszatérő Ronaldót a Rayo Vallecano elleni Old Traffordon rendezett szezon előtti barátságos mérkőzésen, ahol a félidőben történt lecserélését követően szintén hazament még a meccs lefújása előtt. Ronaldo legutóbbi fegyelmezetlensége előtérbe helyezte annak lehetőségét, hogy a portugál játékos januárban – vagy akár még hamarabb – elhagyja a Unitedet. Az MU vezetősége, amelyet a klubot birtokló Glazer család amerikai tagjai vezetnek, azóta szeretne megválni Ronaldótól, amióta a játékos már a jelenlegi szezon kezdete előtt világossá tette, hogy váltani akar.

Lopás

Bár 2021 augusztusában 15 millió euróért igazolta Cristiano Ronaldót a Juventustól, az angol klub most nem kért semmilyen anyagi ellenszolgáltatást a portugál átigazolásáért, csak egyetlen feltételhez kötötte az üzletet, hogy az érdeklődő átvegye a szerződését, ami nem kevesebbet, mint heti 500 ezer fontot (238 millió Forint) hoz a csatárnak.

A Manchester Unitedhez azonban csak a szaúd-arábiai Al-Hilal érdeklődése futott be Ronaldo iránt, viszont a még szóba jöhető törökországi ambiciózus és tőkeerős csapatok teljesen közömbösek a játékos szerződtetésével kapcsolatban. Egyes források szerint az Old Traffordon reménykednek abban, hogy több klub is felbukkanhat, mint lehetséges opció Ronaldo számára, ha a portugál válogatottal remekel a katari világbajnokságon. És mivel még hat hónap van hátra a szerződéséből arra is van esély, hogy Ronaldót januárban az MU kölcsönadja, feltéve, ha egy másik klub hajlandó megállapodni a fizetése egy részének kifizetéséről.

A 38. születésnapjához (február 5.) közeledő Cristiano Ronaldo – aki ebben a szezonban mindössze két gólt szerzett a Manchester United összes mérkőzésén – nehezen tudja felkelteni azon klubok érdeklődését, amelyek januárban menekülési lehetőséget kínálnának neki az Old Traffordról. Ronaldo minden bizonnyal a valaha élt egyik legjobb labdarúgóként fog bevonulni a futballtörténelembe, de nem a 2022-es teljesítménye miatt.