Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Messi licit!

A tavalyi világbajnokság főszereplője, Lionel Messi a profi sport történetének egyik legjobban fizetett játékosa lehet, ugyanis a szaúd-arábiai Al-Hilal klub egy visszautasíthatatlan ajánlattal szeretné magához csábítani az argentin szupersztárt. Ez persze még nem jelenti azt, hogy nem fogja elutasítani a szerződést és inkább visszatér kedvenc klubjába, Barcelonába – még ha jóval kevesebb fizetésért is. A most 35 éves Messit minden idők egyik legjobb játékosának tartják – és persze az egyik legnagyobb követőtáborral rendelkezik – csak úgy, mint régi nagy riválisát, Cristiano Ronaldót is. A két játékos pályafutása elválaszthatatlanul összekapcsolódik, összehasonlítják és szembeállítják őket azzal, amit a pályán vagy azon kívül tesznek.

Ronaldo 2022 decemberében, a Manchester Unitedtől való keserű távozását követően költözött Szaúd-Arábiába, és az Al Nassr játékosa lett. Szerződése két és fél évre, 2025 júniusáig szól, a kereskedelmi megállapodásokat is beleszámítva évi 200 millió eurót garantál a sportolónak, és ez azt is jelenti, hogy ez a legmagasabb fizetés, amit valaha profi labdarúgó zsebre tehetett. A szaúdi bajnokságban jelenleg második helyen álló Al Nassr egyébként Ronaldo pályafutásának ötödik klubja. Az ötszörös Ballon d’Or-győztes több mint 700 klubgólt szerzett pályafutása során, ami a portugál Sportingnál kezdődött, és amelynek során a Real Madriddal négyszer, a Uniteddel pedig egyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját. Ronaldo a katari világbajnokságon csalódást okozott annak ellenére, hogy a nyitó csoportmeccsen még gólt szerzett Ghána ellen. A torna alatt szakított a klubjával, a Manchester Uniteddel. A kieséses szakaszban pedig már a kezdő tizenegybe sem fért be, és azt is csak a cserepadról figyelte, amikor Portugália 1-0-ra kikapott Marokkótól a negyeddöntőben.

Visszatérve Messire, egy olyan ajánlattal költözhetne Szaúd-Arábiában, amely konkrétan Ronaldo rekordszerződésének dupláját tartalmazza, azaz évi 400 millió dollárt is fizetnének neki. Az üzletről állítólag édesapja Jorge és Garry Cook tárgyal, aki korábban az angol Premier League-ben szereplő Manchester City vezérigazgatója volt. Fontos hozzátenni még, hogy az argentin válogatott játékos 2022 májusa óta Szaúd-Arábia turisztikai nagykövete, és igyekszik támogatni az ország erőfeszítéseit a 2030-as világbajnokság sikeres megrendezése kapcsán. Ez az összeg óriási ugrás lenne Messinek, aki jelenleg évente 35 millió eurót keres a PSG-nél, ahol a szerződése idén lejár, és igaz ugyan, hogy további egy évre szóló opcióval rendelkezik, de ezzel nem kíván élni. Messi emellett 30 millió eurós átigazolási bónuszt is kapott a Paris Saint-Germaintől.

A barcelonai visszatérésnek egy bökkenője lehet: a katalán óriás továbbra is pénzügyi nehézségekkel küszködik, ami miatt Messi eleve távozni kényszerült. Ugyan Xavi „nyitva hagyta” az ajtót Messi számára, de ez nem csak rajta múlik. „Kapcsolatban állunk Leo menedzsmentjével. Tudja, hogy mennyire nagyra értékeljük őt, és nagyon szeretném, ha visszatérne. Az biztos, hogy Messi szereti a Barcát és a várost, így reméljük, hogy megtaláljuk a megfelelő körülményeket ahhoz, hogy itt folytassa a történetét”- nyilatkozta Rafa Yuste, a klub alelnöke.