Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Új kezekben az AC Milan / Túl könnyű labdák

1.2 milliárd euróért kelt el a legendás olasz csapat, a labdák a teniszvilág legaktuálisabb témaköre...

Az AC Milan új amerikai tulajdonosai

A New York Yankees és a Los Angeles-i székhelyű befektetési alap – amelynek tagja LeBron James is -, a RedBird Capital Partners együtt befektet az olasz Serie A-s klubba, az AC Milanba. A Financial Times szerint 1,2 milliárd euróért vásárolnák meg a regnáló olasz bajnokcsapatot. Gerry Cardinale, a RedBird alapítója és ügyvezető partnere júniusban jelentette be, hogy előzetes megállapodást kötött a Milan megvásárlásáról egy másik amerikai céggel, az Elliott Managementtel, és az üzlet lezárását szeptemberre tervezik.

A RedBirdhez közel álló tisztviselők nem kívánták kommentálni a hírt, de azt mondták, hogy a következő napokban bejelentés várható az ügyben. A hírforrások egyelőre névtelenséget kértek, mivel a végleges üzletet még nem hozták nyilvánosságra. A hétszeres BL győztes Milan a tavalyi idény végén 11 év után ünnepelhetett újra bajnoki címet.

A Yankees – a Major League Baseball 27 bajnoki címének birtokosa – már a labdarúgás világában is érdekelt, mivel a Manchester Cityvel közösen társtulajdonosai az MLS-ben szereplő New York City FC-nek. A Main Street Advisors tanácsadó és befektető cég – amelyben James is részt vesz – partnerei között van a rapper Drake, valamint az angol Premier League-ben szereplő Liverpool és a Major League Baseballban szereplő Boston Red Sox is. James, illetve Drake az alapon keresztül passzív befektetők lesznek a Milanban, azaz nem birtokolnak részvényeket – írja a lap.

A RedBirdnek részesedése van a Fenway Sports Groupban is, amely a Liverpool és a Red Sox tulajdonosa. A Bajnokok Ligája szabályai viszont tiltják, hogy két klubnak ugyanaz a tulajdonosa legyen, ezzel is védve a mérkőzések tisztaságát, ezért az UEFA-nak szinte biztosan fel kell mérnie, hogy a RedBird milyen mértékű befolyással rendelkezik a Liverpoolnál. A RedBird öt év alatt már a Milan negyedik tulajdonosa lesz.

Nemek közötti egyenlőség / egyenlőtlenség

Bár Serena Williams az idei US Open végén visszavonul, a riporterek figyelmét egy másik történet köti le: a labdák. Idén a US Openen különböző labdákat használnak a férfiak és a nők. A beszámolók szerint a női mérkőzéseken használt labda könnyebb, ami azt jelenti, hogy sokkal sebesebben mozog. A gyorsabb, könnyebb labda nehezebben követhető, ami egyben több hibát is eredményez. Nyilvánvaló okokból kifolyólag a játékosok nem túl boldogok. Az új labdák legszókimondóbb kritikusa nem más, mint a világelső Iga Swiatek. Swiateket megkérdezték arról, hogy mi a véleménye a US Open-en használt Wilson US Open labdákról. Swiatek nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy mennyire könnyűek a labdák. Azt mondta, hogy sokan, különösen a Top 10-ben lévő játékosok elégedetlenek a labdákkal, mert sok hibát okoznak, és nem egyszerű velük játszani.

A US Openen már évek óta ezt a labdát használják, és a játékosok már tudják is a különbséget. Vajon miért csak most került napirendre ez a téma? Az ok egyszerű. A játékosok csak az elmúlt években tanulták meg, hogy felemeljék a hangjukat, ha olyan fontos dolgokról kell beszélni, mint például a mentális egészség. Már elindultak változások az ellátásban és a szolgáltatásokban, ami mindenki számára kedvezőbb feltételeket teremt, és most hogy a labdák kérdése is előtérbe került, újabb egyeztetések következnek. A Top 10-es játékosok Swiatek, Badosa és Pegula nyilatkozatai után a tornák szervezői a versenyzők tanácsai alapján tárgyalnak arról, hogy eldöntsék, mi a legjobb megoldás a teniszlabdákkal kapcsolatban a versenyeken. Új labdák? Az idő majd eldönti.