test
Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Komplexitás a világban – komplexitás a vízkezelésben

Az utóbbi másfél évtizedben a világgazdaságot három nagy és számtalan kisebb, de legalább annyira gyors és hatékony reagálást igénylő válsághelyzet állította próbatétel elé. Ezek a krízisszituációk a cégvezetők számára a folyamatos alkalmazkodásnak köszönhetően rendkívül értékes tudást és módszertani ismereteket adtak, a piacon pedig a gazdaság szinte minden ágazatában jelentős tisztulást eredményeztek. A hosszú távú stratégiával és egyedi szakmai ismeretekkel rendelkező cégek a válságok generálta megmérettetésből megerősödve jelentős bevétel- és profitnövekedést elérve kerültek ki.

Működő megoldás!

Az válságok következtében egyre élesebb versenyben az idő- és költséghatékonyság felértékelődött, ezért egyre szélesebb körben alkalmazott megoldás lett az iparágspecifikus komplex szolgáltatások alkalmazása. Vagyis, ha van egy olyan bizonyított beszállító, akinek a szakmai képességei más szegmenseket is lefednek, akkor szívesebben alkalmazzák a cégek ezeken az újabb területeken is, ahelyett, hogy újakat keresnének. Ennek eredményeképpen pedig a munkaerő költség optimalizálása mellett javulni tud a folyamatszervezés és a cégek termeléshatékonysága is.
Egy ilyen komplex termék- vagy szolgáltatásmenedzsment az adott beszállító partnernél magas szintű szakmai felkészültséget és tudás igényel, mely az adott szakterületen eltöltött hosszú évek tapasztalata nélkül nem szerezhető meg. A komplexitás széles körű alkalmazhatóságát és működőképességét mi sem bizonyítja jobban, hogy egy olyan gazdasági ágazatban, mint a vízkezelés is megjelent és sikerrel használható.

Komplexitás a vízkezelésben

A víz az életünk szinte minden területén – lakossági, ipari, kereskedelmi, intézményi szinten – jelen van, naponta kerülünk vele kapcsolatba. Mégis pont ebből adódóan kevesen gondolják, hogy a felhasználásánál mennyire összetett folyamatok zajlanak; a beérkező víz fogadásától a kimeneti víz kezeléséig tartó folyamat szakaszaiban mennyi műszaki megoldást és szabályt kell betartani és alkalmazni, hogy a szolgáltató gazdaságosan működhessen, a felhasználó pedig olyan fürdőélményt kapjon, amely az egészségére sem jelent veszélyt.
Ezen a területen a komplexitás egyik jó példája a Watercomp Institute szállodák részére végzett teljes körű vízkezelési tevékenysége, melynek keretében nemcsak az ivó- és öntöző, hanem a medencék és a kazánrendszerhez tartozó vizek fertőtlenítését is végzik egyedi vízanalízist követően, illetve szakértői segítséget nyújtanak már a medencék tervezési fázisában, ellátják vegyszereikkel a szaunák fertőtlenítését, emellett teljes körű konyhai zsírmentesítést is végeznek.

Watercomp Institute

Olyan független vízvizsgálatra szakosodott intézet, mely teljes körű szolgáltatása keretében a bevizsgált vízminta részletes kiértékelését követően szakvéleményt, és részletes, tételes felhasználási javaslatot készít partnerei részére. Ezenkívül 28 éves vízelemzési tapasztalatára, több szabadalmára és számos vezető fürdőhely, hotel és magán medence vízvizsgálati és vízkezelési javaslatára építve szakértői tanácsadási, illetve elemzési tevékenységet is végez. Ezenfelül önálló gyártási hátterével képes a felhasználók számára szükséges vízkezelési, víztisztítási vegyszereket is biztosítani.

Ennek köszönhetően a megrendelőik a teljes folyamatban, azaz a beruházás tervezés, átalakítás, és a normál üzemelési időszakban is objektív, az adott víz paramétereire szabott szakvéleményt kaphatnak a klórmentes, vagy klóros tisztítási és fertőtlenítési eljárásokról. Megrendelőiknek ezáltal a gazdaságos és műszakilag biztonságos működtetés mellett a víz tisztaságát, és a benne fürdőzők hosszú távú egészségének megőrzését is garantálni tudják.