Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Az alkotáson a hangsúly: Emmy 2022 (2. rész)

Bár a szeptemberi díjátadó legbiztosabb befutói nagy valószínűséggel az Utódlás, a Ted Lasso vagy A Fehér Lótusz lesznek, nézzünk most meg néhány további jelöltet is! Annál is inkább, mert bizony az elmúlt év dúskált az igazán jó tévés produkciókban…

Az Euphoria sztárja, Zendaya már a jelöléssel történelmet írt, hiszen az HBO tinidrámájában nyújtott alakításáért megkapta második Emmy-jelölését, amivel ő lett a legfiatalabb kétszeres színészjelölt. A 25 éves színésznő ezt megtetőzte a legfiatalabb produceri jelöléssel is. Zendaya saját rekordját igyekszik megerősíteni, hiszen már a 2020-as első győzelmével ő lett a legfiatalabb, aki elnyerte a legjobb drámai főszereplő kategóriát. Az Euphoria egy csoport középiskolás diák mindennapjait követi, köztük a Zendaya által alakított 17 éves drogfüggő Rue-t. A sorozatban kielemelt fókuszt kap a nemi és szexuális identitás, a legkülönbözőbb traumák, a drogok, a család, a barátság, és persze a szerelem és szex. A Sam Levinson által alkotott, írt, rendezett és producerként is tevékenykedő sorozat januárban tért vissza a második, brutál erős évadával, amivel mellesleg az HBO történetének legnézettebb sorozatává vált a Trónok harca fantasy sorozat mögött.

A Yellowjackets már a debütáló évadjával lenyűgözte a közönséget, most pedig az Emmy-díjátadó egyik fő esélyeseként ünneplik. A Showtime sorozata hét jelölést szerzett, köztük egyet a főszereplő Melanie Lynskey, akinek ez az első Emmy-jelölése. A színésznő Shaunát, egy repülőgép-szerencsétlenség túlélőjét alakítja. Amellett, hogy a Yellowjackets a legjobb drámasorozat kategóriában is jelölték, és itt van még nekünk Christina Ricci is, aki mellékszereplőként viheti haza a díjat. A sorozat az írói, rendezői és szereposztási kategóriában is jelölést kapott.

Hannah Einbinder megkapta második mellékszereplői Emmy-jelölését a Hacks – A pénz beszél című sorozatért. Az HBO óriási sikerrel futó sorozatának második évadja nem kevesebb, mint 17 jelölést kapott, köztük a legjobb vígjátéksorozat és a legjobb főszereplőnő (Jean Smart) kategóriában. Smart veterán Los Angeles-i komikust, Einbinder pedig egy fiatal, kitaszított írót alakít, akik mindketten próbálják megtalálni a helyüket a komédia világában. Einbinder egyébként olyan nagyágyúkkal mérkőzik majd meg szeptemberben, mint az SNL-es Kate McKinnon és a Ted Lasso Hannah Waddinghamja. „Ez azon kevés alkalmak egyike a tévében, amikor egy olyan biszexuális karaktert láthatunk, akinek biszexualitása nem része annak, hogy valamiféle gonosztevő” – mondta Einbinder.

A Hulu Dopesick című sorozata 14 jelölést kapott, köztük az alkotó, Danny Strong első rendezői jelölését a fináléért. „Folyamatosan igaz történeteket keresek. Nehéz olyanokat találni, amik megérnek két évet az életedből. Szóval, ahogy eddig is, most is mindenféle műfajban fogok dolgozni. A Dopesick sok szempontból egy igazi bűnügyi történet. Úgy értem, a Sackler-rész, a Purdue Pharma-rész sok szempontból úgy van kivitelezve, mint egy krimi. A nyomozók nyomokat fedeznek fel, hogy megmutassák, hogy egy bűntény történt.” – mondta a kétszeres Emmy-díjas rendező, aki egyébként a Game Change és a Recount című HBO-sikerfilmek mögött is állt.