test
Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Fesztiválra fel! (vol. 1)

A COVID-19 járvány sok más szektorhoz hasonlóan bizony a zeneipart is alaposan megtépázta, és a rajongóknak nagyon hiányzott már a koncertlátogatások élménye. Így amikor 2021 júliusában a chicagói Lollapalooza a védőoltások és a negatív tesztekre vonatkozó követelmények betartásával végre bevállalt egy nagyszabású fesztivált, bebizonyította, hogy a megfelelő óvintézkedésekkel újraindulhatnak a szabadtéri zenei rendezvények. Amíg tavaly csak néhány nagy brand tért vissza, idén már újra a legnagyobb fesztiválok közül választhatunk. Európa javarészt csak júliustól indítja a szezont, így csekkoljuk le első körben a következő hónapok legígéretesebb rendezvényeit a tengerentúlon!

A Beale Street Music Festival Memphis évente tartandó ünnepének, a Memphis in May-nek a hivatalos nyitó rendezvénye. Az egy hónapon át tartó esemény (április 29-május 1) mindig egy-egy ország – idén Ghána – művészetét és kultúráját mutatja be. De a zenerajongók fő helyszíne a Tom Lee Park lesz, ahol a rock, country, folk és a rap legendáit, aktuális sztárjait csíphetjük el. Lesz nekünk Megan Thee Stallion, The Smashing Pumpkins, Van Morrison és Lil Wayne.

A Las Vegas-i Lovers & Friends egy igazi hamisítatlan „nosztalgia fesztivál”, amely a ’90-es és ’00-as évek hip-hop és az R&B legkiemelkedőbb nagyágyúit vonultatja fel. Lesz itt többek között Usher, Lauryn Hill, TLC, Ciara, Ashanti, Lil Kim és Eve, de tényleg a műfaj szinte összes komoly előadóját megtaláljuk itt május 14-én és 15-én.

Május utolsó hétvégéjén tér vissza a tengerentúl egyik legnagyobb fesztiválja, a Boston Calling. A Memorial Day rendezvény elsősorban a rock szerelmeseinek szól olyan nevekkel, mint a Metallica, a Nine Inch Nails vagy a The Strokes, de azért más műfajok rajongói is találnak itt neves fellépőket.

Szintén erre a hétvégére esik a kaliforniai BottleRock a Napa-völgyben, mely mindig is elkötelezett volt amellett, hogy legalább annyira szóljon az ételekről, borokról, kézműves sörökről és kulináris bemutatókról, mint a zenéről, ahol a fókuszban leginkább folk ihletésű előadókat találunk, de sok popzenei fellépővel is találkozhatunk. Lesz itt is Metallica, de jön a The Black Crowes, Banks, Pink és Kygo is.

Júniusban folytatódik a szezon New Yorkban a Governors Ball-lal, amit tavaly szeptemberre toltak ugyan, de eredetileg itt a helye. A nagy alma nyárindító eseménye a Citi Field területén kerül megrendezésre olyan fellépőkkel, mint Kid Cudi, J. Cole, Ashnikko, Jack Harlow vagy a JPEGMAFIA.

Június 16 és 19 között a Tennessee-i Manchesterben rendezik meg a Bonnaroo fesztivált, amit szintén őszre halasztottak tavaly. Lesz itt Chris Lake, Denzel Curry, Ludacris és Flume, de több mint 100 egyéb fellépő közül szemezgethet az, aki ide látogat június közepén.