Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

More Stranger

Kate Bush 1985-ös „Running Up That Hill (Make a Deal with God)” című dala a múlt hét óta világszerte a reneszánszát éli: az amerikai Memorial Day hétvége nem hivatalos dala lett, az Apple Music listájának élére ugrott, de további 34 országban került a top 10-be. A Stranger Things új évadában ugyanis különleges szerepet kap a dal: Max – aki testvére, Billy halálát gyászolja – újra és újra a Bush-klasszikust hallgatja, sőt végül még az életét is megmenti.

A nyolcvanas évek kultikus énekesnője, Kate Bush egyébként maga is hatalmas rajongója a sorozatnak, és miután az alkotók megkeresték a víziójukkal, azonnal engedélyt adott a felhasználásra. Ám nemcsak Bush van oda nagyon a Duffer testvérek tévésorozatáért! A Covid-járvány miatt csaknem három év várakozás után a Stranger Things végre visszatért, az új epizódok körüli felhajtás töretlen maradt, és ismét lenyűgöző nézettségi statisztikákat produkál a Netflix számára. A 4. évad első részei máris megdöntötték az angol nyelvű sorozatok eddigi legnagyobb premierhétvégéjének rekordját az Egyesült Államokban, amelyet korábban a Bridgerton tartott. A Duffer testvérek sci-fi sikersorozatának 4. évadát 287 millióan nézték a május 23-30. közötti héten, ezzel szinte azonnal az első helyen landolt. De ez még nem volt elég: a „Stranger Things” ugyanis mind a négy évada visszakerült a Netflix Top 5 címének listájára. 2019 októberében még a harmadik szezona számított a sorozat legnézettebb évadának, amelyre mintegy 64 millió háztartás pörgött rá az indulás első hónapjában. A Netflix szerint az első négy napban több mint 40 millióan nézték meg a Stranger Things harmadik évadát.

A Stranger Things már a 2016-os debütálásakor a Netflix zászlóshajójává vált, amely javarészt fiatal, vadonatúj színészeket vonultatott fel, mint Millie Bobby Brownt, Finn Wolfhardot, Gaten Matarazzót és Caleb McLaughlint kiegészítve olyan színészveteránokkal, mint Winona Ryder, Matthew Modine és David Harbour. A Duffer testvérek mesterien vegyítik a különböző műfajokat, a horrort a sci-fivel, az ifjusági filmek gyermeki érzékenységét a legmeghökkentőbb természetfeletti elemekkel, hogy a végén kapjunk egy egészen unikális oknyomozós drámát. A sorozatot a 80-as évekbe helyezték, és telis-tele van az évtized popkultúrájára tett utalásokat, és olyan rendezők stílusjegyeivel, mint Steven Spielberg, vagy John Carpenter, de persze Stephen King és H. P. Lovecraft világai is visszaköszönnek.

A negyedik évaddal a Netflix sutba dobja a tipikus játékidőt és ismét egy újat húz: a legrövidebb epizód 63 perc hosszú, míg a 7. epizód tulajdonképpen egy 98 perces mozifilm-, a 4. évad egyelőre még meg nem jelent fináléja pedig közel két és fél órás lesz.

A Stranger Things 4. évadának 2. része július 1-jén érkezik a Netflixre, amely két epizódból áll.