Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

A-lista, E-lista

A Ryan Reynolds és Rob McElhenney színészek tulajdonában lévő walesi labdarúgócsapat, a Wrexham AFC 15 év ötödosztályban való szereplés után feljutott az eggyel magasabb negyedosztályba. A duó 2,5 millió dollárért vásárolta meg a kiscsapatot, és a „Welcome to Wrexham” című tévéműsorban készítettek erről egy átfogó riportot, ahol méltatták az erőfeszítéseiket.

Reynolds és McElhenney természetesen ott volt a csapat történelmi jelentőségű Boreham Wood elleni 3-1-es győzelménél 2023. április 22-én, sőt színésztársuk, Paul Rudd is a helyszínen nézte meg az összecsapást. Miután a sztár társtulajdonosok új játékosokat, edzőt, világszintű ismertséget és nagynevű szponzorokat hoztak (TikTok, Expedia), a klubnál ugrásszerűen megugrott a bérleteladások száma.

A „Ted Lasso” hatás

A Wrexham AFC egy walesi labdarúgó kiscsapat, amely 15 éven át szerepelt az ötödosztályban, és ezalatt a mutatott teljesítményük rendszeresen siralmas volt, de a befektetők elmaradása miatt esélyük sem volt a feljebb jutásra. Most azonban a bajnokságot megnyerve szintet léphettek, és ősztől már egy magasabb osztályban szerepelhetnek. A csapat társtulajdonosai, Ryan Reynolds és Rob McElhenney színészek 2023. április 22-én együtt ünnepeltek a játékosokkal a Boreham Wood elleni történelmi 3-1-es győzelem alkalmával, ami egyben a bajnokság megnyerését is jelentette. Az A-listás tulajdonosok, akik a klub megvásárlása után kitüntetett személyek lettek a kisvárosban, a lefújást követően a csapattal együtt emelték magasba a bajnoki trófeát, amiről több fotó is készült, sőt az egyiken Reynolds épp a serleget csókolja.

Reynolds és McElhenney 2,5 millió dollárt fektetett a Wrexham AFC-be, és az FX Network „Welcome to Wrexham” című műsorában beszéltek a terveikről. A duó 2020 novemberében vásárolta meg az 1864-ig visszanyúló nagy múlttal rendelkező viharvert csapatot azzal az ígérettel, hogy visszaállítják a régi dicsőségét. Elsődlegesen új játékosokkal, edzővel, illetve nagynevű szponzorokkal (TikTok, Expedia) erősítették meg együttesüket.

Az EFL-re

A klubnál robbanásszerűen megugrott a bérleteladások száma, miután a sztár társtulajdonosok átvették a csapatot, a szurkolók pedig szívesen vettek részt az egyesület újjáélesztésében. A csapat pályán elért sikerei igazolták erőfeszítéseiket, mivel a Wrexham a 2022-23-as szezont a Vanarama National League bajnokaként zárta, és ezzel feljutott a negyedosztályba.

Reynolds – akinek üzleti érdekeltségei közé tartozik a tequila és a nemrég eladott Mint Mobile – és az „Always Sunny in Philadelphia” sztárja, McElhenney extázisban ölelkeztek össze, amikor a végső sípszó után az álomból valóság lett. McElhenney a könnyeivel küzdött, miközben a körülöttük lévő szurkolók hangos ovációban törtek ki, és a pályára rohantak ünnepelni. A Wrexham feljutása óriási eredmény a klub és tulajdonosai számára, akik megígérték, hogy visszaállítják a klub régi dicsőségét. A csapat pályán elért sikerei és a rohamosan növekvő népszerűsége miatt a jövő fényesnek tűnik a Wrexham számára, és a szurkolók remélik, hogy az elkövetkező években még több nagy eredményben lesz részük.