Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Eljött a NERDMATION ideje! – Az automatizálás és az IT szakértelem (1. epizód)

Az IT szakemberek iránti kereslet most már évtizedek óta meghaladja a minőségi piaci kínálatot. Azon túlmenően, hogy a hiányzó munkaerő mennyiségileg is jelentősen növekszik, a valódi szaktudással és tapasztalattal rendelkező szakemberek az elmúlt években már sok esetben elérhetetlenné váltak több piaci szereplő számára is. Márpedig a cégek fejlődésének egyik kulcspontja az informatikai fejlesztés, vagyis ha ezen a területen a megoldás nem biztosított, az adott vállalat számára nem lehetséges az előrelépés.

Az IT szakemberek piaca

Ez a piaci helyzet komoly következményekkel jár. Egyrészt a vállalatok nagyon intenzív versenyt indítottak a legjobb munkavállalók megszerzéséért, másrészt igen komoly energiákat és pénzt kell tenniük a céges motivációs rendszer újrastrukturálásába. A piac ráadásul „kétarcú” e tekintetben. A modern, trendi, nemzetközileg is unikális fejlesztéseket kínáló cégek, elsősorban a startupok esetében az IT szakember oldalon túljelentkezés van, addig a hagyományosabb területeken mozgó nagyobb vállalatok komoly munkaerőhiánnyal küzdenek ezen a területen. Ez még a korábban egyértelműen a legvonzóbb munkahelyek közé tartozó multinacionális cégek számára is probléma, de a lokálisabb vagy egy szűkebb régióra fókuszáló nagyvállalatok esetében ma már szinte megoldhatatlannak látszó feladat. Ennek egyik oka a generációs változások, hiszen az elmúlt 10-15 évben a munkaerőpiacra lépő fiatalok inkább összpontosítanak szakmai tudásuk gyors fejlesztésére, önmaguk megvalósítására, szabadságuk tiszteletben tartására, melyekre elsősorban a startup szemlélettel működő vállalkozások tudnak érdemi hátteret nyújtani. Ennek is köszönhető, hogy az „outsourcing” vagy az IT területen sokszor alkalmazott „body leasing” szolgáltatások térnyerésben vannak, hiszen így azok a vállalatok is igazi szakemberekhez tudnak jutni egy-egy „béridőszakban”, akiknek esélyük sem lenne magukhoz vonzani munkavállalóként ezt a tudást.

COVID-19 hatások a piacon

Egyértelmű tény ma már, hogy az évtizedekkel ezelőtt megkezdődött trendek, melyek az elmúlt tíz évben felgyorsultak, a 2020-2021-es időszakban turbulenciát kaptak a vírusválság által. Az új generációk számára fontos lehetőségek – úgy, mint home-office, nagyobb szabadság, work-life balance menedzselése – sokkal nagyobb hangsúlyt kaptak a korábbi időszakhoz képest, így az IT szakemberek oldalán meglévő amúgy is magas elvárások még nagyobb kihívások elé állítják a fejlődni kívánó cégeket. A költséghatékonyság okán és azért, hogy a vállalatok meg tudják tartani legjobb IT-s kollégáikat, már több esetben elindult a folyamat, hogy ezek a munkavállalók nagyobb szabadsághoz jussanak. Sok esetben „szabadúszókká” váltak, akiket már szerződésekkel próbálnak a céghez kötni. Vagyis a biztos munkamennyiség adott a szakemberek számára, melyet a normál munkaidőnek sokszor töredékében képesek elvégezni, és az így keletkezett szabad kapacitásukat belátásuk szerint értékesíthetik. A vírusválság egyik globális munkaerőpiaci hatása, hogy az emberek átértékelték életüket és előtérbe került a magánélet, illetve a munka szeretete. Azokban a pozíciókban ahol megtehetik, a munkavállalók döntési preferenciájában a munka valódi élvezete igen előkelő helyzetbe került. Az IT terület egyértelműen azok közé a szektorok közé sorolható, ahol a dolgozók megengedhetik maguknak a munkalehetőségek közötti szelekciót. Ebben a szelekcióban pedig a teljes szakmai kapacitásuk egy adott munkaadóhoz történő lekötése már nem opció. A vírusválság komoly következménye, hogy a hiányszakmai területeken igazi szakemberekhez jutni kizárólag külső megbízásokon keresztül lehet majd, kivéve egy-egy nagyon trendi, állandó változatosságot és folyamatos, kiemelkedő szakmai fejlődést biztosító céges környezetet.