test
Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Prevenció és kutatás a maximális teljesítményért – Európai premier Magyarországon

Magyarországon egy új – nemzetközi szinten, a tengerentúlon már évtizedes múltra, sikerekre visszatekintő koncepción alapuló -, az emberek egészségügyi állapotát felmérő, azt hosszú távon menedzselni képes, amatőr és élsportolók számára egyaránt elérhető tudásközpont kezdte meg tevékenységét. A SCOPE prevenciós és kutatóközpont célja, hogy az emberi teljesítőképességet maximalizálja. Az ember adottságaira, céljaira fókuszálva határozza meg a csúcsteljesítményhez vezető leghatékonyabb és legegészségesebb utat.

Sport- és egyészségügyi központ

A SCOPE alaptudása az élsportból származik. A szakembergárda mind a felnőtt, mind az utánpótlás teljesítmény maximalizálása területén komoly múltra tekint vissza, és unikális tudással rendelkezik a legnépszerűbb egyéni és csapatsportágak élsportolóinak felkészítése terén. Az élsportban az eredmények egyértelműen követhetők, ellenőrizhetők, ez jelent megfelelő szakmai hátteret a tudományos elmélet valódi gyakorlatba történő sikeres átültetéséhez. A felnőtt, az utánpótlás és gyermeksportban a központ egyaránt jelen van. Így az emberi szervezet, fizikai állapot, annak fejlesztése, karbantartása, egészségének megőrzése terén már gyermekkorból rendelkezik adatokkal, ismeretekkel, illetve lehetőségük volt végigkövetni a prevenciós metodikák, tudományos elméletek hatását, eredményét a mindennapi életben. Ez az egyedülálló tudás a részterületek specialistáinak szakértelmének egyesítésével vált teljessé – edzésmódszertani szakértők, humánkineziológusok, gyógytornászok -, melynek köszönhetően ma egy üzletember, egy élsportoló vagy egy gyermek egészséges mozgásrendszerének kialakításában, a valóban sportos életmód felépítésében, annak megőrzésében egyértelmű tanácsadó partner. A szakemberek a nemzetközileg is elit szinthez tartozó mérési háttérrel, műszerekkel, technológiával látják el munkájukat, így partnereink a legmodernebb körülmények között kerülnek felmérésre.

A teljesítmény maximalizálás metodikája

A SCOPE alap metodikája, hogy az egyén életmódja és céljai ismeretében felméri jelenlegi egészségügyi állapotát, majd a kapott eredmények alapján kialakítja a célok eléréséhez szükséges mozgásprogramot, javaslatot tesz a sportolásból adódó veszélyek elkerülésére, illetve menedzseli és fejleszti a már kialakult problémákat. Mindez komoly támogatást nyújt azoknak, akiknek a mozgás és a sportos élet alapvető létszükséglet a mindennapokban, legyen szó egy átlagemberről, amatőr, hobbi- vagy élsportolóról. A SCOPE frontembere, Mocsai Tamás vezetésével a menedzsment 2021-ben döntött úgy, hogy a megfelelő stratégia mentén, több évtizednyi élsportban töltött idő után az eddig kizárólag profi sportolók számára elérhető szolgáltatásokat a nem hivatásos sportolók számára is biztosítja. „Egyértelműen látni a világban, hogy az emberek maximalizálni akarják saját teljesítményüket nemcsak a sportban, hanem munkájukban, magánéletükben is, tehát az egészség megfelelő szintű menedzselése komplex témává vált, ami ma már nem csak az élsportolók kiváltsága. Saját életemen is látom konkrétan a folyamatok átalakulását. Élsportolóból lett menedzserként döntéseket kell hoznom nap mint nap, és ehhez szükség van arra, hogy képességeim maximumának közelében legyek. Amíg profi sportolóként néha rombolja magát az ember egy-egy fontos, kritikus mérkőzés miatt a csapat érdekében, üzletemberként sokkal inkább fókuszba kerül az építő jellegű hozzáállás. Én úgy gondolom, hogy a SCOPE előnye pontosan ennek a két, sokszor teljesen eltérőnek látszó, de céljaiban többnyire egymáshoz nagyon is közelálló világ megértése. A SCOPE szakemberei közül mindenki komoly tapasztalattal rendelkezik az utánpótlás és a gyermeksport területéről, vagyis pontosan látjuk, hogyan lehet és kell úgy a fizikai maximumra törekedni, hogy az hosszú távon is fenntartható legyen, és boldog életet biztosítson az embernek.” -magyarázza az ügyvezető, Mocsai Tamás.

Nyitás az tudatos emberek felé

A központ fókuszában továbbra is azok az emberek állnak, akik számára a sport életük lételeme, rendszeresen művelik, és teljesítményüket a kor előrehaladtával is növelni szeretnék, illetve szinten akarják tartani. Az üzleti életben dolgozók számára a fizikai mozgás kiemelt fontosságú és egyértelműen elmondható, hogy metodikában, a felmérések mélységében, a tervezés és tanácsadás színvonalában semmiben nem maradhatnak el a nemzetközi szintű élsportolóktól. A tudományos háttér, a szakmai tudás és a tapasztalat ugyanolyan fontos számukra is, hiszen egészségmegőrzéshez, a sérülések elkerüléséhez, a munkában nyújtott teljesítmény fokozásához mindez elengedhetetlen. „A tudományos háttér, a megfelelő mérési rendszerek, és az ezekhez szükséges értelmezések, szaktanácsadás az, aminek felépítéséhez, rendszerezeséhez időre volt szükség. A SCOPE 2022 májusában nyitja meg kapuit az üzleti élet, illetve a gyermekük tudatos sportolását fontosnak tartó szülők számára. Ez ma egyértelműen egy prémium szolgáltatás, ahol egy adott egyén számára a mérések igaz csak pár órát vesznek igénybe, de azok megfelelő szintű szakmai kiértékelése több napon keresztül zajlik. Az első piaci visszajelzések alapján komoly igény van erre, úgyhogy időben megkezdjük a kapacitás növelését. Bár számomra a minőség az elsődleges, ezért úgy gondolom, hogy inkább várni kelljen egy kicsit a hozzánk jelentkezőknek, de a végeredménynek maximálisnak kell lennie.” – fogalmazott a cég vezetője.

Az biztos, hogy az elmúlt két évben rendkívüli mértékben felértékelődött az egészségtudatos életmód iránti igény az emberek körében. Márpedig ehhez a tudatos, szervezetünknek megfelelő sportolási tevékenység kialakítása elengedhetetlen.