Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Halloweeni klasszikusok

Ahogy karácsony sincs Mariah Carey slágere nélkül, a Valentin-nap csokoládé nélkül, úgy a halloween sem lenne halloween a hozzá tartozó horrorfilmek nélkül. Ok, persze ott vannak a szuper jelmezek és a bonbonok, de hogy igazán megalapozzuk a hangulatot, nincs jobb, mint néhány filmes este a legnagyobbakkal: a láncfűrészessel, Jasonnel vagy a Sikolypofával. Már nincsen egészen két hét halloweenig, kapcsold le a villanyt, reteszeld be az ajtókat, csekkold le a térerőt, és helyezkedj el a halloweeni filmek legjobbjai között.

Kezdjük természetesen a legklasszikabb klasszikkal: a Halloween (1977) című filmben Michael Meyers intézetbe került, miután kiskorában megölte a testvéreit. Amikor felnő megszökik, és elkezdi becserkészni a halloweent ünneplő fiatalokat. Az alkotás egy hatalmas franchise lett összesen 13 filmmel, amik közül az utolsót éppen a napokban mutatták be. Tehát ha egy masszív filmmaratont tervezünk, a halloween filmek Jamie Lee Curtis-szel, magával a Sikolykirálynővel tökéletes választás!

Az idén folytatást kapott Hókusz Pókusz (1993) című vígjátékban három boszorkány 300 évvel azután tér vissza, hogy a 17. században a massachusettsi Salemben felakasztották őket varázslásért. Ahhoz, hogy megőrizzék halhatatlanságukat egy gyermek életét kell elvenniük, és a három gyerek, akik véletlenül feltámasztották őket mindent megtesznek azért, hogy megakadályozzák a boszorkányokat abban, hogy Salem újra olyan legyen, mint amilyen akkor volt, amikor először éltek. Ebben a horrorvígjátékban boszorkányságra, fekete macskákra és persze rengeteg nevetésre számíthatnak a nézők.

A közelmúltban a Sikoly-franchise immár öt filmre duzzadt, és igazából bármelyik nagyon szórakoztató, de az első rész 1996-ból egy valódi halloweeni klasszikus. A későbbi filmekben újra felbukkanó Ghostface gyilkos ebben a filmben jelenik meg először egy kisvárosban, és az ott élő tinédzsereket gyilkol. Egy lány és barátai elindulnak, hogy megtalálják őt, de persze nem mindenki éli túl.

A tinihorror korszak egy másik kultikus klasszikusa, a Tudom mit tettél tavaly nyáron (1997) a slasher filmek vadonatúj korszakát nyitotta meg. Négy barát egy évvel azután, hogy eltussoltak egy cserbenhagyásos balesetet, amelyben megöltek egy férfit, majd kidobták a holttestét, egy horoggal hadonászó zaklatóval szemben találják magukat.

A Paranormal Activity (2007) egy fiatal pár, Katie és Micah saját otthonában játszódik. Katie megnyílik Micah-nak egy démoni jelenlétről, amely fiatal lánykora óta kísérti őt. Micah elhatározza, hogy felveszi a házaspárt éjszaka, hogy kiderítse, mi a baj. Ahogy telnek az éjszakák, a gonosz jelenlét egyre rosszabb lesz, és Katie-nek és Micah-nak meg kell próbálnia túlélni és megszabadulni a jelenléttől, amely úgy tűnik, többet akar, minthogy csak kísértse őket. Ha egy igazán para estére vágysz, a Paranormal Activity horrorok remek választás!