Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Business Coach of the Year & Inspiring Leader

“Business Coach of the Year” & “Inspiring Leader” - Interjú Palencsár Miklós üzleti mentorral

Palencsár Miklós újabb rangos nemzetközi díjat nyert: a világ egyik inspiráló vezetőjének választották a 2021-es Inspiring Workplace Awards-on; amivel ő az egyetlen magyar, aki elnyerte ezt a díjat. A következő interjú évközben készült abból az alkalmoból, hogy az idén szintén ő lett a CEO Today magazin szakmai zsűrije szerint a „Business Coaching Leader of the Year”.

CEO Today: Kérem, mutassa be magát, a szerepét és a céges szervezetét.

A Mentors & Partners Group, Közép-Európa vezető üzleti mentorálási és tanácsadó cégének, valamint a RISE Human Development System alapító-ügyvezetője vagyok.

CEO Today: Mi inspirálta a Mentors & Partners kezdetekor?

21 éve vagyok privátmentora vezérigazgatóknak, ügyvezetőknek, cégtulajdonosoknak, klubedzőknek, szövetségi kapitányoknak és egyetemi rektoroknak. Ez a szerep a hagyományos üzleti coachingot és a tanácsadást ötvözi, hiszen valakinek a tanítása és mentorálása több kulcsfontosságú területen is jártasságot igényel. Ezek közé a területek közé tartozik többek között az üzleti stratégiák kialakítása, a termékkoncepciók felépítése, a csapatok, a vállalatok és a menedzsment átszervezése, az értékesítés és a csapatfejlesztés, az arculat, a márkaépítés, vagy éppen a kommunikáció. E különböző szakmák magas szintű szakértőinek nemzetközi hálózatát építettem ki, hogy jobban szolgálhassam privátmentoring partnereimet. Ez a folyamat vezetett végül oda, hogy a privátmentoringot – amely egyéni, független, és csak személyes ajánlások révén növekszik – szervezett, „céges formává” alakítsam, ahol a tanácsadók bemutathatják termékeinket – a privátmentoring moduljait -, és eladhatják azokat a potenciális ügyfeleknek. A fő inspirációm az volt, hogy a cégemen belül mentoráljak embereket, és egy szélesebb célcsoportnak mutassam meg, hogy mihez is értünk, és nem utolsó sorban, hogy kilépve a vállalati „mókuskerékből” egy olyan új, érdekes projekteket találjak, amikkel sikereket érhetek el.

CEO Today: Mi az, ami megkülönbözteti Önöket a többi tanácsadó cégtől Magyarországon és Európa többi részén?

Az üzleti mentorálás az a módszertan, amely a privátmentoringból ered. Mindig a fő döntéshozó valódi céljaira összpontosítunk mind személyes, mind szakmai téren. Minden együttműködés ezeknek a céloknak a megértésével kezdődik, mert csak így lehet olyan üzletembereket fejleszteni, akik nemcsak sikeresek/gazdagok, a sportban nemcsak sikeresek/győztesek, hanem a végén boldog és elégedett emberek is, olyanok, akik valóban élvezik a munkájukat és az életüket. Emiatt hosszú távú partnerségeket hozunk létre, és ha elkezdünk együttműködni egy partnerrel, az legtöbbször egy soha véget nem érő kapcsolat, ahol egyre több és több sikert érhetünk el együtt. Ennek a módszertannak az előállításához a mi stílusunk teljesen más, mint bárki másé a piacon. Közvetlenek és teljesen őszinték vagyunk, nem mondunk szépeket a partnereinknek csak azért, hogy elindítsunk vagy éppen folytassunk egy-egy projektet. Privátmentorként már sikeres voltam, amikor elindítottam a céget, így nem a pénz volt a motiváció. Mindig objektív tények alapján hozunk döntéseket és módosítjuk a tanácsainkat, nem pedig a projektből származó jövedelem alapján. A harmadik különbség az, hogy rendkívül erős nemzetközi hálózattal rendelkezünk – így megvannak a multinacionális cégek előnyei -, de mi lokális szinten is jelen vagyunk, ami sokkal gyorsabbá és dinamikusabbá teszi a működésünket, mint egy nagyobb cégét.

CEO Today: Mik voltak a Mentors & Partners fő eredményei az elmúlt 12 hónapban?

Ez nehéz kérdés. Kis cégként indultunk alig öt évvel ezelőtt, és megígértem magamnak, hogy minden jelentős sikerről tájékoztatni fogom a csapatot. Az elmúlt évben voltak olyan hetek, amikor minden egyes nap kellett írnom egy ünneplő vagy gratuláló e-mailt. Talán hogy megdupláztuk a bevételünket és a nyereségünket? Vagy hogy az egyik startup partnerünk – aki az elmúlt években velünk együtt építette fel az egész cégét – 2020-ban 24 millió eurós bevételt tudott elérni? Esetleg az, hogy a RISE Human Development System és a hozzá tartozó értékelések számos nemzetközi vállalat fő HR-eszközévé váltak a felsővezetők fejlesztéséhez? Azt is elmondhatom, hogy a RISE segítségével 12 nemzeti csapatot és 56 egyéni sportolót készítettünk fel a tokiói olimpiára, olyan csapatokat, amelyeknek már a kvalifikációs szakasz óta adunk tanácsot. Mindenképpen el kell mondanom, hogy számos rangos nemzetközi díjat kaptunk. Noha egy díj elnyerése önmagában nem feltétlenül jelent sokat, de az már igen, ha egy olyan kis országból tudjuk kiérdemelni, mint Magyarország, különösen egy olyan területen, mint az üzletfejlesztés.

CEO Today: Hogyan marad motivált?

Azért hoztam létre a business mentoringot, mint speciális üzletfejlesztési módszertant, hogy szeretni tudjam a munkámat. És valóban szeretem is. Az ügyfeleink tartanak lendületben, és élvezem a sikert, ami számomra mindig sokféle formában jelentkezik. Lehet az egy kis helyi cég tulajdonosa, aki elég pénzt keres ahhoz, hogy megvegye az első otthonát. Vagy lehet egy olimpiai aranyérem egy olyan csapattal, amelyet mentálisan felkészítettünk a játékokra. De lehet egy olyan sportoló is, aki talán nem nyert érmet, de a mi támogatásunkkal érte el a maximális teljesítményét. Vagy megváltoztathatjuk egy multinacionális vállalat kultúráját egy olyan átszervezési projekttel, amely ezrek életét befolyásolja jobb irányba. Ez egy nagy mondat, de igazán szerencsés vagyok azért, mert életem során sokszor elmondhattam azt, hogy valahogy jót tettem az embereknek, és néhányszor pedig azt, hogy jobbá tettem ezt a világot, persze a saját kis területemen.

CEO Today: Mik a legfontosabb tippjei a sikerhez?

Tudom, hogy eléggé közhelyes, de fontos, hogy maradj hű önmagadhoz! A RISE módszertanunk alapján én egy erős Expert karakter vagyok, ami azt jelenti, hogy tudok kemény lenni, sokszor túlságosan kritikus, de a maximumot akarom elérni, és azt akarom, hogy körülöttem mindenki elérje a saját maximumát. Sokáig úgy gondoltam, hogy nem jó, ha másokkal szemben mindig kedvesebben kell viselkednem, elrejtve a valódi véleményemet. Meg kellett találnom azokat az embereket a magánéletemben és az üzleti életben, akik szeretik azt az embert, aki vagyok. Van egy kedvenc tévéműsorom, és van egy mondat, ami megragadt a fejemben: „ha nem tudod szeretni magad, hogy a fenébe fogsz szeretni másokat?”. Nem mondom, hogy ez a mondat végigkísér engem, de mindenképpen hozzásegít a sikerhez.