test
Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Katalán hódítás

A spanyol Grifols S.A. egyre kiemelkedőbb helyet foglal el a mai globális egészségügyi és biotechnológiai ágazatban. Az 1940-ben Dr. José Antonio Grifols Roig által Barcelonában alapított vállalat mára a plazmából származó gyógyszerek és diagnosztikai rendszerek gyártásának vezető szereplőjévé nőtte ki magát.

A Grifols a plazmaipar élvonalában tevékenykedik, egy olyan átfogó megközelítéssel, amely a gyűjtéstől egészen a gyártásig terjed. A vállalat kezeli a plazmaadományozó központok egyik legnagyobb hálózatát világszerte, biztosítva ezzel e kritikus fontosságú nyersanyag stabil ellátását. A plazmából származó termékek kulcsfontosságú szerepet játszanak a ritka és krónikus betegségek, köztük a vérzési rendellenességek és a neurológiai betegségek kezelésében. Emellett a Grifols közegészségügyre gyakorolt hatása is egyre jelentősebb. A barcelonai székhelyű Grifols az évek alatt kiterjesztette működési területét több mint 100 országra, és több mint 24 000 embert foglalkoztat. Ehhez a globális növekedéshez természetesen hozzájárult a Talecris Biotherapeutics 2011-es felvásárlása, amely jelentősen megerősítette jelenlétét az Egyesült Államokban – a világ legnagyobb plazmapiacán.

Pénzügyi szempontból a Grifols szilárd teljesítményt mutat, a bevételtermelés pedig mind a plazmaszármazékok piacán betöltött vezető pozícióját, mind pedig a kutatás-fejlesztésbe való folyamatos befektetést tükrözi. A vállalat innováció iránti elkötelezettségét jól mutatja kiterjedt termékportfóliója, valamint a plazmafeldolgozás és diagnosztika élvonalbeli technológiáiba történő befektetései. A Grifols nemcsak a plazma terápiák alkalmazási területeinek bővítését tartja kiemelten fontosnak, hanem a betegségek korai felismeréséhez és kezeléséhez hozzájáruló diagnosztikai megoldások fejlesztésére is fókuszálnak.

A fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás a Grifols etikájának szerves részét képezi, és elkötelezett az etikus üzleti gyakorlat, a környezetvédelem, az egészségügyi oktatást és az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést támogató társadalmi kezdeményezések mellett. A vállalati társadalmi felelősségvállalás megközelítése összhangban van az emberi egészség javítására irányuló küldetésével, és ez a közösségekhez való hozzájárulásában és a környezeti hatás csökkentésére tett erőfeszítéseiben is megmutatkozik.

A jövőre nézve a Grifols stratégiai tervei között szerepel a plazmagyűjtő hálózat bővítése, a gyártási kapacitások fejlesztése, valamint innovatív terápiák és diagnosztikai megoldások keresése. A betegek és az egészségügyi rendszerek világszerte változó igényeinek kielégítése iránti elkötelezettsége teszi a céget az egészségügyi ágazat vezető szereplőjévé. A Grifols a barcelonai üzleti élet dinamikus és rugalmas szellemiségét példázza, bemutatva, hogy egy vállalat hogyan tudja megőrizni alapértékeit, miközben globális sikereket ér el.