Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

STAGE: Rolls-Royce Motor Cars

Kétségtelen, hogy a Rolls-Royce a világ egyik prémium autógyártója. Még a brit királyi család is több tucat Rolls-Royce-t vezetett az évek során; Meghan Markle 2018-ban még az esküvőjére is ezzel érkezett. A Rolls-Royce egyet jelent a luxusautók legfelsőbb szintjével, és ez az a cím, amelyért több mint egy évszázada küzdöttek. A Today Magazinnak adott interjújában Torsten Müller-Ötvös vezérigazgató elárulta, hogy a Rolls-Royce nemcsak túlélte a világjárványt, hanem a márka 116 éves történetében a legnagyobb éves eladási növekedést érte el 2021 első negyedévében.

CEO

Torsten Müller-Ötvös először akkor kapott nemzetközi figyelmet az autóiparban, amikor a MINI-t újraindította, de már prémium kisautó márkaként. Azóta a BMW autómarketingjéért és termékmenedzsmentjéért felelt, és innen vette át 2010-ben a Rolls-Royce Motor Cars vezérigazgatói posztját. Müller-Ötvös úr Sussexben, a Rolls-Royce otthonában él, ami az egyetlen hely a világon, ahol a vállalat az autóit gyártja.
A 2021-es siker miatt egyesek azt feltételezhetik, hogy a Rolls-Royce viszonylag könnyen vészelte át a világjárványt, azonban ehhez számos 2020-ban hozott kulcsfontosságú döntés kellett.
Arra a kérdésre válaszolva, hogy a gyártó hogyan vészelte át ilyen jól a járványt, Müller-Ötvös elárulta:
Amikor 2020 márciusában bevezették az Egyesült Királyságban az országos korlátozásokat, önként felfüggesztettük a termelést alkalmazottaink, beszállítóink és családjaik védelme érdekében. Nem volt könnyű döntés, de egyértelműen helyes volt. Ugyanakkor alkalmazkodnunk kellett ahhoz, hogy sok munkatársunk először dolgozik otthonról. De ahogy vártam, az emberek gyorsan alkalmazkodtak, és a megszokott képzelőerejüket, rugalmasságukat és elhivatottságukat kamatoztatni tudták ebben az egyedülálló helyzetben is. 2020. május 4-én a Rolls-Royce Motor Cars volt az első brit autógyártó, amely újranyitott egyműszakos gyártási ciklussal. Június elején folytatódtak az átadási ceremóniák – persze a megfelelő távolságtartási intézkedések mellett -, és üdvözölhettük az ügyfeleket a Rolls-Royce Goodwood-i otthonában, hogy személyesen vehessék át új autóikat.
Szeptemberre újraindíthattuk a teljes kétműszakos termelést, és ismét a lezárás előtti szinten működhettünk. Ugyanebben a hónapban bemutattuk az új Ghost-ot a világnak – teljesen virtuálisan -, ami a valaha volt legsikeresebb megjelenésünk lett. A világjárvány által támasztott kihívások ellenére a Ghost és az összes többi Rolls-Royce modell iránti kereslet a világ minden piacán erőteljesen emelkedett, ami 2021-ben rekordértékesítési eredményeket hozott az első negyedévben. Ez tükrözi márkánk és annak hosszú távú erejét és rugalmasságát.

Termékek

A Rolls-Royce nem az egyetlen luxusautó-gyártó cég a világon; ebben a szegmensben erős a verseny, hiszen sok tehetséges „versenyző” van jelen ebben a küzdelemben. Az autó prémium státuszának megőrzésének kulcsa nem könnyű feladat, de Müller-Ötvös úr rávilágított arra, hogy a Rolls-Royce hogyan éri el ezt a bravúrt:
Egyedülállóan közel állunk ügyfeleinkhez és igényeikhez, olyannyira, hogy akár velem is közvetlenül beszélhetnek, amikor csak akarnak, hogy visszajelzést adhassanak az autóikról, a kapott szolgáltatásról, vagy márkánk és üzletünk egyéb vonatkozásairól. Mindig is úgy gondoltam, hogy a mi piacunkon ezt nem tudom és nem is szabad átruháznom másra. Ez a személyes kapcsolat óriási értéket és hitelességet ad ügyfeleinknek, amely ajánlatunk lényegét jelenti. Termékeink és szolgáltatásaink egyaránt tükrözik és befolyásolják a szélesebb luxuspiac trendjeit. Tudjuk, hogy az ügyfelek egyre gyakrabban keresnek valódi értéket a pénzükért, és a gazdagság kevésbé hivalkodó megnyilvánulásaira összpontosítanak egy olyan kézműves munka mellett, amely kiállja a legintenzívebb vizsgálatot is, és diszkréten jellemzi a saját történetét. Mindenekelőtt lehetőséget kínálunk a vásárlóknak, hogy velünk együtt készítsék el autójukat a Rolls-Royce Bespoke Collective-n keresztül. Minden általunk épített autó egyedi elemeket tartalmaz a finom belső részletektől a teljesen egyedi igényekig, beleértve a karosszériaépítést is.

Müller-Ötvös úr meglátása szerint a szolgáltatás a világjárvány utáni siker kulcsa. A cég nem csupán szájbarágós tevékenységet folytat, hanem több valódi értéket kínál ügyfelei számára, olyan hozzáadott értéket, amelyet ügyfeleik valóban szeretnének. Annak ellenére, hogy a Rolls-Royce a rangsor legtetején található, a kiválósághoz vezető útja minden vállalat számára mintaként szolgálhat arról, hogyan lehet az elkövetkező években kilábalni a járványból.

Forrás: CEO Today Magazine, Europe Awards 2021 – Winner’s Edition. https://europeawards.ceotodaymagazine.com/winners-edition/