test
Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

Amerikai európai futball

Az NFL további tartós nemzetközi terjeszkedést tervez, és a liga biztosa bejelentette, hogy 2025-ig biztosan lesz hivatalos mérkőzés Németországban. Az NFL azt tervezi, hogy több alapszakasz összecsapást is Németországban játszanának le, és valószínűleg a vártnál hamarabb. Roger Goodell, az NFL biztosa szombaton Münchenben egy szurkolói fórumon elmondta, hogy a liga 2025-ig legalább négy mérkőzést hoz az országba.

A jelenlegi megállapodás szerint az első meccset vasárnap játszották a mücheni Allianz Arénában, jövőre a frankfurti Deutsche Bank Parkban vendégeskednek, valamint a következő két szezonban is lesz egy-egy összecsapás Németországban. „A kötelezettségvállalásunk szerint a következő négy évben legalább négy meccset fogunk itt játszani” – mondta Goodell a Tampa Bay Buccaneers és a Seattle Seahawks mérkőzése előtt, ami a Bayern München impozáns stadionjában került megrendezésre. „Nem lennék meglepve, ha ez az együttműködés a közeljövőben meghosszabbításra kerülne.”

Jövőbeli utazások

A biztos nem válaszolt a média kérdéseire, de a megjegyzéseiből kiderült, hogy a New England Patriots és a Kansas City Chiefs is szeretne jövőre Németországba utazni. Az is kérdéses, hogy 2023-ban a mexikóvárosi Estadio Azteca stadion – amely a San Francisco 49ers és az Arizona Cardinals november 21-i mérkőzésének ad majd otthont – rendelkezésre áll-e majd, mivel az arénát jövőre felújíthatják a 2026-os világbajnokságra való felkészülés részeként.

2005. október 2-án a mexikóvárosi Estadio Aztecaban játszotta az Arizona Cardinals és a San Francisco 49ers az első, az Egyesült Államokon kívüli alapszakasz-mérkőzést, ahol az Arizona nyert 31-14-re. 2007 óta a liga minden évben – kivéve 2020-ban a COVID-19 járvány miatt – legalább egy alapszakasz-mérkőzést rendezett az Egyesült Államokon kívül olyan metropolisokban, mint London, Toronto és Mexikóváros. Németország az NFL első számú európai piacává vált, és München egész héten a vasárnapi mérkőzés lázában égett (az összecsapásra 3 millió ember adott le előjegyzést), amelynek főszereplője a hétszeres Super Bowl-bajnok Tom Brady volt.