test
Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

A nagy felmondás vége? (1. rész)

Az elmúlt két évben az Egyesült Államok a munkahelyváltások hullámának lehetett szemtanúja, amikor is az amerikaiak tízmilliói hagyták ott állásaikat. Ez a „nagy felmondás” néven ismert jelenség a munkavállalók hatalmának egy ritka pillanatából eredt, amikor a dolgozók magasabb fizetést követeltek, és a munkaerőhiánnyal szembesülő munkáltatók gyakran kénytelenek voltak teljesíteni a kéréseiket. A legújabb adatok azonban azt jelzik, hogy a felmondási hullám lecsengőben van. Májusban ugyan némileg nőtt az önkéntes felmondások száma, de az általános arány meredeken csökkent és csak kevéssel haladja meg a járvány előtti szintet.

A nagy kérdés

Most felmerül a kérdés: Vajon a munkavállalók által a nagy felmondási hullám alatt elért előnyök tartósak lesznek-e, vagy a munkáltatók visszanyerik az erőfölényüket, különösen, ha a gazdaság a következő évben recesszióba kerül, ahogy azt sok előrejelző jósolja? Az inga talán már most visszalendült a munkaadók javára. A bérek növekedése lelassult, különösen az alacsony fizetésű szolgáltatói munkakörökben, ahol 2021 végén és 2022 elején – a fluktuáció csúcspontján – jelentősen megugrott. Bár a munkaerőhiány továbbra is fennáll, a munkáltatók arról számoltak be, hogy javult a munkaerő-felvételi és -megtartási képességük. Az ADP bérszámfejtő cég adatai szerint emellett a munkahelyet váltók már nem kapnak olyan jelentős emeléseket, mint amelyek az elmúlt években szinte normává váltak.

A változás jelei nyilvánvalóak. Elmúltak az 1000 dolláros aláírási bónuszok csábító ajánlatai. Nela Richardson, az ADP vezető közgazdásza találóan hasonlítja a munkaerőpiacot a székfoglaló játékhoz. Visszatekintve láthatjuk, ahogy a gazdaság talpra állt a világjárvány okozta leállások után és a munkavállalók szabadon mozoghattak a munkahelyek között. Azonban a recessziós figyelmeztetések közeledtével az emberek már azon kezdenek el aggódni, hogy a szűkülő munkaerőpiacon állás nélkül maradnak. Richardson kijelenti: „Mindenki tudja, hogy a zene hamarosan megáll”, ami arra utal, hogy a munkavállalók valószínűleg még egy ideig helyben maradnak.

Állandóság

A közgazdászok szerint a munkavállalók megtarthatják az elmúlt években elért eredmények egy részét. Arindrajit Dube, a Massachusettsi Egyetem professzora kiemeli, hogy tartós változások várhatóak az alacsony bérű munkaerőpiacon. A nagy felmondás nem pusztán arról szólt, hogy az emberek teljesen kiléptek a munkából, hanem inkább arról, hogy jobban fizető állást találtak, vagy vállalkozást alapítottak. Bár a fluktuáció minden iparágban nőtt, a legelterjedtebb az alacsony bérű szolgáltatásokban volt, ahol a munkavállalók hagyományosan korlátozott alkupozícióval rendelkeztek.

A gazdaság 2021-es újbóli megnyitása egyedülálló lehetőséget jelentett az alacsony bérű munkavállalók számára. Az éttermek, szállodák és üzletek jelentős munkaerő-utánpótlást igényeltek, miközben sokan vonakodtak olyan munkát vállalni, amely a közönséggel való személyes interakciót követel meg. Még akkor is, amikor a világjárvány miatti aggodalmak jelentősen csökkentek, a munkaerő iránti kereslet továbbra is fennállt részben azért, mert a szolgáltatóipart elhagyó alkalmazottak nem szívesen tértek vissza. Ez a kereseti skála alsó végén lévők béreinek ugrásszerű növekedéséhez vezetett. Az éttermi és szállodai dolgozók átlagos órabére 2020 végétől 2022 végéig 28 százalékkal emelkedett, ami meghaladta mind az inflációt, mind az általános bérnövekedést.