test
Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

A YEAR AGO: Amikor frusztrált vezet még frusztráltabbat

HR kihívások a frusztrációval kapcsolatban az újranyitásban

Megváltoztunk! Ezzel mindenki egyet kell, hogy értsen! Az elmúlt most már lassan másfél év nem múlik el könnyen az emberekből. A szakértők szerint közel vagyunk ahhoz, hogy életünk visszatérjen a rendes kerékvágásba, vagyis munkavállalóként végre korlátozások nélkül be tudjunk járni munkahelyünkre. Az HR szakemberek nem is tudják sokszor, hogy ennek most örülni kell, vagy most van az, hogy igazán el kell kezdeni aggódni. Mert hát nagyon jó, hogy végre fizikailag is láthatjuk a szervezet tagjait, csak azzal számolni kell, hogy magukkal hozzák az elmúlt időszak minden frusztrációját a szervezetbe.

Nem lehet nem észrevenni

Ha az ember felüti az Internetet, bármilyen hírcsatornát megnéz, láthatóan ömlenek belőlük a szélsőséges erőszakról szóló hírek. Mindig is voltak megdöbbentő esetek, de az biztos, hogy amilyen mennyiségben előfordulnak manapság a random, érthetetlen erőszakos történések, az egy új korszakról árulkodik. Azokra a hírekre gondolok, amikor egyszerűen különösebb indok nélkül emberek pusztítják egymást. Ezek közül is számomra talán az egyik leginkább döbbenetes, és sajnos az emberek mentális állapotát talán a leginkább tükröző hír, egy anyukával kapcsolatos, aki kisgyermekével ült autójában, amikor vezetés közben nézeteltérése adódott egy másik sofőrrel, amire középső ujja felmutatásával reagált. Jó, ez nem szép dolog, de ami utána következett, az sokkoló. A másik vezető fogta magát és agyonlőtte az anyukát a kisgyermeke szeme láttára. Soha nem fordult elő ilyen az életben? Ezt nem mondtam. De ha Önök is vezetnek, vagy csak közlekednek az utcán, láthatják, hogy a régebbi apróbb nézeteltérések, amiket korábban egy vállrándítással el lehetett intézni, most jóval nagyobbá nőnek. Mindenki tűrőképességének a csúcsán van? Ezt sem mondanám. Az viszont megint csak igaz, hogy akik rendben vannak önmagukkal, és az elmúlt időszak nem nyomta le őket mentálisan, sőt, még azok is, akik pozitívan jöttek ki ebből az időszakból, még azok is félnek, hiszen látják a többi ember reakcióját. Egy biztos: összességében elmondható, hogy mentálisan komoly kihívások elé néz az emberiség az elkövetkezendő hónapokban, az úgynevezett újranyitás időszakában.

A szervezet készültségi állapota

A kérdés már csak az, hogyan vannak erre felkészülve az HR szakemberek és általuk a teljes cég. Az HR-t nagyon sok esetben éri az a vád, hogy „látszattanulmány”, és sokan egyáltalán nem hisznek az erejében. Még akkor sem, ha épp több tucat ember dolgozik az adott cégen belül ezen a területen, vagy épp több százan oldják meg ezt a feladatot nemzetközi szinten. Sajnos sok esetben maga a HR helyezi önmagát ebbe a szerepkörbe, hiszen látszattevékenységek tömkelegét tudja végezni, nagyon sokszor eredmény nélkül. Viszont mint minden éremnek, ennek is két oldala van: minimum. És igen is ott vannak azok az HR szakemberek, akik nagyon komoly hatással tudnak lenni a szervezet hangulatára, teljesítőképességére és közvetlen hatással vannak az eredményekre is. Nem sok olyan igazi helyzet van, amikor ez a terület úgy valóban, minden kérdés nélkül bizonyítani tud a többi szakma felé. De szeretném ismételten kiemelni, hogy itt az igazi elismerésről beszélek. Nem arról, hogy mindenki kötelességből mond jó szavakat az HR hasznos jelenlétéről, hanem arról, amikor valóban úgy is gondolja azt. Egy biztos, 2021. pontosan az az év, amikor ez a szakma bizonyíthat. Ehhez viszont biztosan szüksége lesz arra, hogy megértse és konkrétan menedzselni tudja a szervezetbe érkező frusztrációt. Ahhoz, hogy ezt meg tudja tenni, először saját frusztrációjával kell tisztában lennie. Hiszen jól tudjuk, mi van akkor, ha vak vezet világtalant. Fel van adva a lecke a nemzetközi HR szakmának! De aki most bizonyít, az egy jó időre eloszlatja nem csak saját magával, de a szakmájával kapcsolatos kétségeket is.