test
Budapest     Debrecen     Szeged     Miskolc     Pécs     Győr     Nyíregyháza     Kecskemét     Székesfehérvár     Szombathely     Szolnok     Érd     Tatabánya     Sopron     Kaposvár     Veszprém     Békéscsaba     Zalaegerszeg     Eger     Nagykanizsa     Salgótarján     Esztergom     Dunaújváros     Hódmezővásárhely     Szekszárd     

A Hanesbrands 1,2 milliárd dollárért eladja a Champion üzletágat az Authentic Brands Groupnak

A Hanesbrands Inc. múlt héten jelentette be, hogy megállapodott a teljes Champion üzletágának eladásáról az Authentic Brands Group (ABG) részére egy 1,2 milliárd dolláros üzlet keretében. A tranzakció tartalmaz egy függő készpénz ellenértéket, amely a teljesítményküszöbök alapján akár 1,5 milliárd dollárra is emelkedhet. Ez a stratégiai lépés jelentős változást jelent a Hanesbrands számára, mivel célja, hogy racionalizálja tevékenységét, és az alapvető belső ruházati márkákra összpontosítson.

Az ügylet további, a Champion teljesítményétől függő, legfeljebb 300 millió dolláros függő készpénzes ellenértéket tartalmaz, amint azt a Hanesbrands sajtóközleménye részletezi. A vállalat 900 millió dolláros nettó bevételre számít a tranzakcióból, amelyet az adósságcsökkentés felgyorsítására kíván felhasználni, ez a pénzügyi manőver pedig várhatóan megerősíti a Hanesbrands mérlegét, nagyobb pénzügyi rugalmasságot és stabilitást biztosítva a vállalat számára. A bejelentést követően a Hanesbrands részvényei több mint 5%-kal emelkedtek a szerdai kereskedés során, ami a befektetők bizalmát tükrözi a vállalat stratégiai irányába. 2024 első negyedévének végére a Champion az elmúlt 12 hónapban mintegy 75 millió dollár korrigált EBITDA-t termelt, ami jól mutatja, hogy jelentősen hozzájárult a Hanesbrands általános pénzügyi teljesítményéhez. „Úgy véljük, hogy ez a tranzakció lehetővé teszi a vállalat számára, hogy felgyorsítsa adósságcsökkentését, miközben a Hanesbrands olyan pozícióba kerül, hogy a vezető belső ruházati márkák fejlesztésére és a világszínvonalú ellátási lánc optimalizálására összpontosító stratégiája révén következetes növekedést és pénzáramlást generáljon” – mondta Bill Simon, a Hanesbrands igazgatótanácsának elnöke. Az igazgatótanács egyhangúlag jóváhagyta a megállapodást, ami aláhúzza a kollektív bizalmat e stratégiai elidegenítés iránt.

A Champion eladásáról szóló döntés több hónapos mérlegelés és piaci spekuláció után született meg. A CNBC 2023 novemberében arról számolt be, hogy az Authentic Brands Group és a WHP Global, egy másik neves márkakezelő cég is érdeklődött a Champion felvásárlása iránt. Ez a bejelentés azt követően történt, hogy a Hanesbrands szeptemberben bejelentette, hogy fontolgatja a Champion eladását, amely lépést a Barington Capital Group aktivista befektető befolyásolta. A Barington nyomást gyakorolt a Hanesbrandsre, hogy a csökkenő eladások miatt csökkentse a költségeket és javítsa a pénzforgalmat. Az ikonikus márkák változatos portfóliójának kezeléséről ismert ABG-nek történő eladás várhatóan a Championt további növekedésre és terjeszkedésre pozícionálja. A Hanesbrands számára ez a tranzakció azt jelenti, hogy újra a fő kompetenciáira összpontosít, és stratégiai fordulatot hajt végre, amelynek célja a hosszú távú nyereségesség és a piacvezetés a belső ruházati szegmensben

A Champion eladása az Authentic Brands Groupnak sorsfordító pillanatot jelent a Hanesbrands számára, amely összhangban van az adósságcsökkentésre, a működés racionalizálására és a részvényesi érték növelésére irányuló céljaival. Ez a stratégiai értékesítés lehetővé teszi a Hanesbrands számára, hogy elsődleges márkáira koncentráljon, biztosítva a fenntartható növekedést és a szilárd pénzügyi egészséget az elkövetkező években.